Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC), yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle "evde kalın" çağrısı yapılan halkın elektrik ve su faturaları 2 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak.
Su Kaynakları ve Elektrik Bakan Yardımcısı Papy Pungu, yaptığı açıklamada, uygulamanın, Covid19 salgınıyla mücadelede alınan yeni tedbirler kapsamında, halkın masraflarının azaltılmasını amaçladığını söyledi.
Ulusal Elektrik Şirketi ve Su Dağım Şirketi kararı doğrularken, vatandaşlara ücretsiz su ve elektrik sağlanması için gerekli çalışmanın başlatıldığı kaydedildi.
Ebola salgınını yeni atlatan ülkede şimdiye kadar 109 Covid19 vakası görüldü, virüs nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti.
Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan KDC'de Ağustos 2018'de başlayan Ebola salgınında 2 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.
Uzun süredir ebola salgını ile mücadele eden Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ilk koronavirüs vakası 10 Mart’ta görüldü. 25 Mart’ta acil durum ilan edilen ülkede 29 Mart’ta sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.
https://www.birgun.net/haber/dunyaninenyoksululkelerindenkongodasuveelektrikikiayucretsiz294271
Binlerce sağlık çalışanının istifa ettiği ortaya çıktı!54 izlenme
Bedava kömür dağıtımında da sahtekârlık yapılıyor !836 izlenme
9 milyon emekliye zam şoku46 izlenme
Domuz eti skandalında bomba gelişme: Köfteci Yusuf davayı kazandı ortalık karıştı!39 izlenme
CHP kapı kapı Cumhurbaşkanlığı uçaklarını arıyor!44 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 10.174 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 5.127.548'e, can kaybı da 44.983’e yükseldi!103 izlenme
Erdoğan hayat pahalılığını itiraf etti!45 izlenme
İzmir'deki grev 7. gününde sona erdi! Anlaşma sağlandı24 izlenme