Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kent merkezindeki 8 bloklu Ebrar Sitesi de yerle bir oldu. Zemin artı 10 katlı binalarda en az 320 dairenin bulunduğu öğrenildi.
Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş’ın Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından il merkezindeki 8 bloklu Ebrar Sitesi de yıkıldı.
Ebrar Sitesi’nin 1999 depreminden sonra yapıldığı öğrenilirken, 10 katlı binaların her katında 4 dairenin yer aldığı ve en az 320 dairenin bulunduğu belirtildi. Tevfik Tepebaşı adlı bir müteahhit tarafından yapılan ve depremde yıkılan binalarda çok sayıda kişi enkaz altında kaldı.
Yaklaşık 1 yıldır Kahramanmaraş’ta görev yapan polis memuru Ali Bozkuş da eşi Kübra Bozkuş ile birlikte enkaz altında kaldı.
Arama kurtarma ekipleri gece saatlerinde yaptıkları çalışmada beton blokların arasında sıkışan Ali Bozkuş’a ulaştı. Ekipler, Bozkuş’u kurtarabilmek için seferber oldu. Sağlık ekipleri, kurtarma çalışması sırasında boşluktan Ali Bozkuş’a ulaşıp, sağlık durumunu kontrol etti.
Ali Bozkuş, uzun uğraşlar sonucu beton blokların kaldırılmasıyla sıkıştığı yerden yaralı kurtarıldı. Yaklaşık 24 saat sonra enkazdan çıkarılan Ali Bozkuş, sedye ile ambulansa götürülüp, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Ali Bozkuş’un eşi Kübra Bozkuş’un ise enkazdan cansız bedeni çıkarıldı.

halktv.com.tr
Canan Kaftancıoğlu'ndan flaş açıklamalar!69 izlenme
'Umut Davası' ertelendi: Mehmet Ağar için yeni karar!27 izlenme
Davutoğlu’na yakın gazeteciden flaş çıkış: Ankara’da buna cevap verecek bir babayiğit yok mu?167 izlenme
İBB şirketinde gerici uygulama: Cuma'dan sonra gel!109 izlenme
İŞKUR Genel Müdürü'nün seçmen yorumu: Beyinsizler...131 izlenme
İmamoğlu'na bağış yapan vatandaşların, dekonta düştükleri notlar göz yaşarttı... "Son harçlığımı, ülkemin geleceğine yatırıyorum "106 izlenme
Konuşmaları yasaklanan AKP'nin meşhur trolleri Saray'a başkaldırdı36 izlenme
Kemal Sunal’ın krizi anlattığı video yeniden gündem oldu!51 izlenme