Yurt içinde kamu bankalarından kredi alamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de yabancılardan kaynak buldu.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), otobüs filosunu yenilemesi için Ankara EGO Genel Müdürlüğü'ne 57.1 milyon euro kredi verdi.
EBRD’den yapılan açıklamaya göre; kredi, çevreyi kirleten dizel otobüslerin yerine 254 adet sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) otobüs satın alınması ve bir CNG dolum istasyonu kurulması için kullanılacak.
Anlaşma ile Ankara, EBRD'nin amiral gemisi kentsel sürdürülebilirlik programı olan EBRD Yeşil Şehirler’in de 44. üyesi oldu.
Açıklamada yer alan bilgiye göre, EBRD bugüne kadar Türkiye’de %96’i özel sektörde olmak üzere toplam 329 projeye yaklaşık 12.8 milyar euro yatırım yaptı.
İBB, geçen hafta uluslararası sermaye piyasalarına 5 yıl vadeli 580 milyon ABD Doları tutarında ilk teminatsız Eurobond (döviz cinsi tahvil) ihraç etmişti.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu kaynağı inşaatları tümden durmuş olan Kaynarca – Pendik – Tuzla, Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli, Kirazlı – Halkalı ve Mahmutbey – Bahçeşehir – Esenyurt metro hatlarının finansmanı için kullanacaklarını açıklamıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/ebrddenankaraegoya571milyoneurokredi6161722/
Muharrem İnce'den Yusuf Tekin'e: "Önce okullara sabun koy"14 izlenme
1237 Afgan ülkesine gönderildi!43 izlenme
İp mayoyla sokakta gezdiği görüntüler tartışma yaratan Manken Melisa Aydınalp'ten yeni video: "Kadın özgürlük hareketlerine sınırlamalar getirmeye çalışmana izin vermeyeceğim"45 izlenme
Kayseri'nin ardından Gaziantep'ten de benzer görüntüler geldi! AK Parti İl başkanlarından biri daha polise saldırdı28 izlenme
Sezen Aksu'yu bir TL ile utandıracaklar26 izlenme
The New York Times Türkiye ekonomisini yazdı: "İnsanlar ekmek kuyruğunda"56 izlenme
Kış çok zor geçecek: Doğalgaza ve elektriğe yeni zamlar yolda!92 izlenme
Şehit Osman Oktay’ın acı haberi ailesine ulaştı: O detay herkesi kahretti24 izlenme
İmamoğlu Silivri'den İzmir'e seslendi: "Bu sadece bir seçim mücadelesi değil yeni bir kurtuluş mücadelesi"
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 29 Ekim mesajı: "Doğum günün kutlu olsun Türkiye"
Atatürk'e "diktatör" dedi, gençten tokat gibi cevap geldi: "Haddinizi bileceksiniz. Gâvur dediğimiz adamlar saygı duyuyor. Sen kendi ülkeni kurtarmış adama diktatör diyorsun"
AKP'li Şamil Tayyar, art arda istifaları değerlendirdi: "Bu sayı daha da artacak"