Türkiye Cumhuriyeti’nin önceki başbakanlarından Bülent Ecevit'in, Sivas'taki Madımak Oteli'nde aydın ve sanatçıların yakılmasının ardından yazdığı ve ”siyasal rant sağlıyor” demesinler diye yıllarca kamuoyundan gizlediği ”Madımak” isimli şiiri 26 yıl sonra gündem oldu.
Ecevit'in ”Elele Büyüttük Sevgiyi” adlı şiiri, CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir tarafından bestelenmişti. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, ”Elele Büyüttük Sevgiyi” şiirden yaptığı besteyi Ecevit'e dinlettiğini ve Ecevit'in de besteyi o günlerde çok beğendiğini söyledi.
Önceki DSP milletvekillerinden olan CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, ”Madımak” şiirinden yaptığı besteyi ise Ecevit’e dinletmediğini vurguladı. Demir, Ecevit'in şiirin bestelenmesine o günlerde çekindiğini ifade etti.
İŞTE ECEVİT’İN 26 YIL ÖNCE YAZDIĞI O ŞİİR:
eylemleri sözdü
silahları sazdı
ozan olmaktı kiminin de
ozanlar ilinde günahı
suçları Pir Sultanı anmak
cezaları yanmaktı
toplu mezar oldu onlara
alev alev Madımak
orman gibi yanan
otuz yedi can
can verirken o gün
Pir Sultan uğruna
büzülüverdi devlet
devlet beşiği Sivas’ta
uykunun kovuğuna
korkudan
uyanır elbette bir sabah
ashabı kehf uykudan
ölür ölür dirilir yine
yüreklerde Pir Sultan
Bülent Ecevit, 1995
2024'ün ilk üç ayında en az 425 işçi hayatını kaybetti37 izlenme
Gündüzün ve karanlığın tarifi işte böyle yapılamaz !437 izlenme
Dolar artıyor borç katlanıyor13 izlenme
Randevuda skandal: Ölmezsen 2025’te gel!32 izlenme
Gittiğini gördüler: Kamuda 14 Mayıs sonrası için hazırlık28 izlenme
Türkiye'den Çin'e 6'ncı ve 7'nci ihracat trenleri yola çıktı!44 izlenme
Alkollü içki yasağı esnafa büyük darbe! 200 bin esnafı zor günler bekliyor...112 izlenme
Hani cebimizden 1 kuruş çıkmayacaktı?12 izlenme