Edirne’de tavuk yumurtası fiyatları, gelen zamlarla birlikte hızla yükseldi. Esnaf Bürçehan Oral, “Geçen haftaya kadar büyük boy 15’li yumurtayı 55 liraya satarken şu an orta boy 15’li yumurtayı 55 liraya alamaz duruma geldim. Bu sebepten dolayı dükkanımızda büyük boy satmama kararı aldık, satamıyoruz” dedi.
Tavuk yumurtasına üst üste gelen zamlar vatandaşın belini büküyor. Kentte köy yumurtasının tanesi 7 liradan satılıyor. Bazı esnaflarda ise 15’li orta boy yumurtanın satış fiyatı ise 65 liraya kadar yükseldi.
“Kar marjımızı minimum seviyede tutmaya çalışıyoruz”
Esnaf Bürçehan Oral, şunları kaydetti:
“Geçen hafta köy yumurtasının tanesini 6 liraya satıyordum. Toptancıdan aldığımız maliyetlerimizin yükselmesinden dolayı 7 liraya satmak zorunda kaldık. Yumurta fiyatlarında yukarı yükseliş başladı. Geçen haftaya kadar büyük boy 15’li yumurtayı 55 liraya satarken şu an orta boy 15’li yumurtayı 55 liraya alamaz duruma geldim. Bu sebepten dolayı dükkanımızda büyük boy satmama kararı aldık, satamıyoruz. Gelen müşterimize onu satmaya kalkarsam 70- 75 lira arası bir fiyat sunmam gerekecek ki bu da çok yüksek fiyat olacak. O yüzden orta boy 15’li yumurta satmayı tercih ettik. Orta boy 15’li, yumurta fiyatı 65 lira. Bu fiyat politikasında kar marjımızı minimum seviyede tutmaya çalışıyoruz.”
ANKA
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme
İmamoğlu'nun avukatı diploma tartışmasına nokta koyacak veriyi paylaştı
Tüm emekliler insanca yaşayacak maaş istiyor
Çocuğuna cinsel istismarda bulunan “baba” tahliye edildi!
Tepki çeken o dekan istifa etti!
Atatürk’ün Rum Sındığı Savaşı olarak nitelendirdiği savaş hangisidir? KPSS’ye soru oldu!
O muhtardan silahlı poz... 'Parkta tek başına gezen kızı döverim!'
EMEKLİ MAAŞI ZAMMI TABLOSU! SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan çifte düzenleme sinyali: SSK Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne olacak?
Başkan 5 lira yaptı: Emekliler hücum etti
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.661 yeni vaka tespit edilirken, 11 kişi hayatını kaybetti, 1.843 kişi sağlığına kavuştu!
Erdoğan’ın 'yalan söyleme be' dediği Meclisi Fesih yetkisi, AKP'nin referandum kitapçığında !
Soylu Kılıçdaroğlu’nu suçlayayım derken büyük gaf yaptı!
Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye ‘hapis’ yanıtı
Engelli çocuğa kan donduran işkence! Kulağını kesmeye çalışıp, kabloyla darp ettiler