Türkiye’de derinleşen ekonomik krizin faturası yurttaşlara kesilmeye devam ediliyor. Enflasyon nedeniyle geçinmekte zorluk yaşayan öğrenciler yüksek yurt ve kira fiyatları nedeniyle bir de barınma kriziyle boğuşuyor. TÜİK açıkladığı enflasyon sepetinde yurt ücretini 457 lira olarak hesapladığı duyurdu. TÜİK’in bu açıklamasına yurttaşlar tepki gösterirken Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü projesinde yer alan yurtlarına zam yaptı.
Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Öğrenci Köyü’nde 20242025 öğretim yılı için aylık ücretlere yüzde 305 zam yapıldı. Buna göre geçtiğimiz 20232024 öğretim yılında iki kişilik oda aidatı aylık kişi başı bin 480 lira ve üç kişilik oda aidatı ise bin 250 lirayken yeni zamla birlikte 20242025 öğretim döneminde iki kişilik oda aidatının aylık kişi başı 6 bin liraya ve üç kişilik oda aidatının ise 5 bin liraya çıkarıldığı açıklandı.

Bununla birlikte öğrencilere kayıt yenileme süresinin 17 Temmuz’da son bulacağı ilan edilirken, kayıt yenileme ücreti olarak aynı tarihe kadar öğrencilerin bir aylık aidat bedeli kadar da depozito ödemesi gerektiği iletildi.

Kaynak: TELE1
İsmini Sedat Peker ifşa etmişti: Ünlü gazeteci İbrahim Kahveci'den Orhan Pala hakkında şok açıklamalar!96 izlenme
İktidar medyası Kılıçdaroğlu'nu manşetlerinden düşürmüyor! Kılıçdaroğlu da teşekkürü ihmal etmemiş18 izlenme
Kahramanmaraş'ta saat 12:19'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi31 izlenme
Antalyaspor yönetimi İzmir Marşı'ndan rahatsız oldu!959 izlenme
Süleyman Soylu'ya protesto şoku! İşçiler, meydandan geçişi sırasında Soylu'ya sırtlarını döndü!58 izlenme
Motorinin litre fiyatına 2 lira 23 kuruş zam geliyor! İşte güncel motorin, benzin ve LPG fiyatı61 izlenme
İhtiyaç kredisi ve kredi kartında alarm zilleri çalıyor17 izlenme
Boykot çağrısı yapanlara soruşturma başlatıldı35 izlenme
Seçil Erzan, Arda Turan'a 3 saatte 33 milyon liralık krediyi nasıl çıkardı? Banka bile şaşırmış
Esad yine aynı yerde namazını kıldı
Türkeş'in çocukları Soylu'ya destek çıkan Bahçeli'ye ateş püskürdü: 'Kanlarının bozuk olduğunun delili'
Şimşek: Gri listeden çıkmak için tek bir adım kaldı: Kripto varlıklara ilişkin yasal düzenlemeyi yakında meclise sunacağız.