CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde yapılan toplantının gündeminde; dün grup toplantısı öncesinde yaşanan gerilim, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından MYK'ye gönderilen ve 45 Kasım 2023 tarihinden sonra yapılan tüm ihraçların yok hükmünde kabul edilmesini talep eden yazı görüşüldü.
Ayrıca "parti suçu" işlediği iddia edilen ve aralarında bazı milletvekillerinin de bulunduğu partililerin durumu ele alındı. Yarın saat 13.00'te toplanacak Parti Meclisi'ne yönelik hazırlıklar ve bundan sonra partinin izleyeceği yol haritası da MYK’nın gündeminde yer aldı.
MYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Müslüm Sarı, "Enser Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca, Özgür Karabat, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba, Turan Taşkın Özer ve Burhanettin Bulut"un parti üyeliklerinin askıya alındığını ve kesin ihraçla disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.
Sözcü
Muhalefetten tarihi buluşma: 6 siyasi partinin genel başkanları bir araya geldi59 izlenme
AKP mum gibi eriyor! 33 ilde yapılan dev anketi sosyal medyadan açıkladı49 izlenme
Asgari ücret ne kadar olacak? İşte 8 farklı zam senaryosu24 izlenme
Gençler Türkiye’den ümidini kesmiş15 izlenme
EYT ve emekli zammına kırmızı ışık: AKP kapıları kapattı30 izlenme
Fatih Portakal 'Erdoğan'ın ayakkabısını yalamamız lazım' diyen AKP'liyi yerin dibine soktu!90 izlenme
Yılmaz Özdil açıkladı: "Peker'in pasaportuna el konuldu"55 izlenme
'Çav Bella' davasında CHP'li Banu Özdemir hakkında ikinci kez beraat kararı verildi!43 izlenme