CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde yapılan toplantının gündeminde; dün grup toplantısı öncesinde yaşanan gerilim, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından MYK'ye gönderilen ve 45 Kasım 2023 tarihinden sonra yapılan tüm ihraçların yok hükmünde kabul edilmesini talep eden yazı görüşüldü.
Ayrıca "parti suçu" işlediği iddia edilen ve aralarında bazı milletvekillerinin de bulunduğu partililerin durumu ele alındı. Yarın saat 13.00'te toplanacak Parti Meclisi'ne yönelik hazırlıklar ve bundan sonra partinin izleyeceği yol haritası da MYK’nın gündeminde yer aldı.
MYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Müslüm Sarı, "Enser Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca, Özgür Karabat, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba, Turan Taşkın Özer ve Burhanettin Bulut"un parti üyeliklerinin askıya alındığını ve kesin ihraçla disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.
Sözcü
Öğretmenler su içmese bile ev alamıyor!49 izlenme
Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela'daki fotoğrafları ortaya çıktı!127 izlenme
Samandağ Belediye Başkanı: "AFAD çadır dağıtırken AKP örgütlerine inisiyatif veriyor"47 izlenme
Seçim kaybedilince AKP’li troller birbirine girdi!44 izlenme
Bilişim uzmanı skandalı ortaya çıkardı: 7 milyon hayalet seçmen!57 izlenme
Mansur Yavaş saat verdi! 'Tüm Türkiye'yi ekrana bekliyorum'33 izlenme
Deniz Göktaş içeride, tehditkâr dışarıda20 izlenme
Ekim ayı enflasyonu açıklandı: Emekli ve memurun maaş zammı ne olacak?32 izlenme
AKP'li belediyede akraba alımlarının ardından peşkeş iddiası! Atatürk Parkı alanı AKP'li belediye meclis üyesine verildi!
Kılıçdaroğlu pandoranın kutusunu açıyor! '20-22 Aralık arasında kamu bankalarından 19,1 milyar dolar satış yapıldı'
Tarikatçı müftünün, aracında bir kadınla yarı çıplak yakalandığı iddia edildi! Soruşturma başlatıldı
Erdoğan'ı kara kara düşündürecek anketin sonucu çıktı