İstanbulÜmraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nda kayıtlı 900 öğrenciden 300'ü, 180 eğitim günü yani 1 eğitim yılı boyunca sınıfta 1 derse bile girmedi. Sınav saatinde okula gelip, sınava girip, eğitim için tarikatlara gitti. MEB Ortaöğretim Yönetmeliği'ne aykırı olarak okul idaresi, Şube Öğretmenler Kurulu'nu (ŞÖK) toplayıp, öğrenci devamsızlıkları sıfırlandı.

ÖĞRENCİLER TARİKATLARA GİTTİ
Skandalı, Eğitim İş 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, ortaya çıkardı. Ümraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'ndaki 900 öğrenciden, 300'ünün 20222023 eğitimöğretim yılında hiç bir derse girmediğini söyleyen Toruş, “Okula sadece sınav haftası ve sınav saatinde gelip, sınavlara giripçıkıp, eğitim için tarikata gittiler. Ümraniye'de imam hatipler benzer durumda. En çok devamsızlık bu okulda” dedi.

Eğitim İş 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş
Öğrencilerin karnelerinde 1 gün bile devamsızlık yapmamış gibi gösterildiğini anlatan Başkan Kadir Toruş şunları söyledi: “Resmi evrak olan karnede sahtekarlık yapılarak, öğrenci devamsızlıkları sıfırlandı. Sahtekarlığa öğretmenlerin itirazını, okul idaresi kayıt altına almadı. Tarikatlar, imam hatipleri açık öğretime çevirirken, MEB, örgün eğitim diploması verdi. MEB Temel Kanunu'na aykırı ve laik eğitime karşı tarikatlara öğrenci göndermek için Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) kullanıldı.

Kurul normalde, öğrencilerin yıl boyu akademik başarısını görüşüp, bir sonraki yılın eğitimini planlar. AKP, dindar ve kindar nesil için okul idarelerini baskı altına alıp, kullandı. Öğretmenler, sınıf geçirdiği öğrenciyi tanımıyor. Öğretmenler, bunun suç olduğunu defalarca okul idaresine bildirse de, hukuksuzluk sürdü. Son karneler, sahtekarlığı kanıtladı. ŞÖK kararıyla her okulda en fazla 1015 öğrenci sınıf geçerken, bu okuldaki 900 öğrenciden 300'ü, yani her 3 öğrenciden 1'i öğretmenler de zorla suç ortağı yapılıp, sınıf geçirildi. ”
SORUCEVAP
Ortaokulda sınıfta kalma var mı?
5,6,7 ve 8'inci sınıfta notu 45 puandan düşük olup, 20 günden fazla devamsızlık yapan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, 15 öğretmenden oluşan, Şube Öğretmenler Kurulu karar verir.

Başkan Kadir Toruş, “MEB, tarikatlara öğrenci kaçırmak için imam hatipleri, tarikatlara paravan yaptı. İmam hatiplere öğrenci kaydetmek için velileri zorlayan MEB, şimdi de devamsız öğrenci kayıtlarını sıfırlayarak, imam hatiplerden tarikatlara öğrenci kaçırıyor. Öğrencileri, sahtecilikle tarikatlara ittiler. MEB hakkında pazartesi günü savcılığa suç duyurusu yapacağız” dedi.

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre; okulların açık olduğu 180 günün, ortaokulda 20 gün ve lisede 10 gün özürsüz+35 günü özürlü, toplam 45 günden fazla devamsızlık yapanlar, sınıf tekrarına kalır.
Sözcü
Depremzede çocukların İsmailağa'nın işlettiği yurtta tutulduğu ortaya çıktı40 izlenme
İBB Bilim Kurulu üyesinden önemli açıklama "Veriler tartışmalı! İstanbul’da 60 bin civarında Covid-19 hastası var!"94 izlenme
Erdoğan’ı en hassas yerinden vurdu: Para dolu ayakkabı kutularına işaret etti!26 izlenme
AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcu belli oldu45 izlenme
Üsküdar’da kaçak kafe yıkımında arbede! İmar Müdürünü dövdüler52 izlenme
Fatih Altaylı, bütçesi BBC'den yüksek olan TRT'deki vurgun çarkını anlattı!73 izlenme
Medreseleşen eğitim sistemi: Türkiye'nin beka sorunudur!32 izlenme
CHP'li belediyede imzalar atıldı! İşçiler sevinçten havalara uçtu: 85 bin lira promosyon verilecek23 izlenme
Kimsenin teklif vermediği 4 İBB arazisi İGDAŞ'a satıldı
Tekel bayii sahibinden tebliğe gelen tarikatçıya: “Sizin cemaatinizde 6 yaşındaki kızı evlendiren p*zevenge bir şey söylediniz mi? Utanmıyor musunuz?”
Hedef gösterilen Sevtap Ayman can güvenliğinin kalmadığını belirterek İBB'den istifa etti
Canlı yayında Fahrettin Koca'ya büyük tepki! İkinci 'Oy moy yok' vakası!