Türk EğitimSen, sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav uygulamasına ilişkin yeni düzenlemeyi içeren yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştayda dava açtı.
Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in dün Resmi Gazete'de yayımlanarak, ilgili yönetmeliğe "Sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenir" hükmünün eklendiği hatırlatıldı.
Açıklamada "Sözlü sınav sisteminin, objektif ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmayan, her türlü suistimale, ayrımcılığa, adam kayırmacılığa açık, denetlenmesi imkansız bir sınav şekli" olduğu belirtilerek dava açıldığı kaydedildi.
"SÜRECİ İŞLETECEĞİZ"
AKP grup toplantısı öncesinde soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise öğretmen atamasında mülakatın kaldırılmasıyla ilgili, "Şu an bizim gündemimizde öyle bir şey yok. Ben bakan olarak, mevcut elimizdeki yasal düzenlemeye göre işlem yapıyorum" dedi.
Dün Resmi Gazete'de yayımlanan, sözleşmeli öğretmen atamalarındaki mülakat düzenlemesine değinen Tekin "Şu andaki mevcut duruma göre, mülakat öğretmen arkadaşlarımızın atanmasında yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50'ye düşürüyoruz; ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyor. Yani 'Yüzde 100 mülakat etkin olsun' diyorlar. Burada bir çelişki var. Biz yönetmeliğimizi yayımladık, süreci ona göre işleteceğiz" diye konuştu.
Tekin, mülakatın tamamen kaldırılmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, "Bizim gündemimizde öyle bir şey yok. Ben bakan olarak, mevcut elimizdeki yasal düzenlemeye göre işlem yapıyorum" dedi.
Sözcü
Dev şirket üretime ara veriyor! Anadolu Isuzu’dan flaş hamle…144 izlenme
Doğalgaz sonrası elektriğe zam kaçınılmaz!42 izlenme
Bu kaçıncı? İnterpol arıyordu, Hollandalı uyuşturucu karteli lideri İstanbul'da yakalandı31 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 7.839 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.186.487'ye, can kaybı da 46.268'e yükseldi50 izlenme
Sağlık sorunları büyüyor: Tutuklu Belediye Başkanı Murat Çalık’ın boynundan kitle alındı16 izlenme
Mısır'da büyüyen ünlü markanın Türkiye'deki işçisi greve çıktı9 izlenme
Bitlis'te 70 milyon yıllık deniz fosili bulundu32 izlenme
İngiliz hükümeti kalça kaldırma ölümleri hakkında Türk yetkililerle görüşmek istiyor26 izlenme
Bakan İsmet Yılmaz'ın Metalurji Öğretmeni yeğeni, Özel Eğitim Daire Başkanı olarak atandı!
Büyük düşünürden müthiş tespit ! 'İnsanlar azmasın diye Allah ekonomik kriz yaratıyor'
Ünlü ekonomist büyüme verilerinin ardından sordu: "Cebinizde hissettiniz mi?"
Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!