Deprem felaketi sonrası konulan ek MTV’in iptali için açılan davada Anayasa Mahkemesi kararını verdi ve başvuruyu reddetti. Çok sayıda vatandaş ek MTV’yi ödemezken bazı vatandaşlar ise yargıya giderek ödemenin iptalini istedi.
Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı sonrası ek vergiyi ödemeyenlerin ve açılan davaların durumu merak konusu oldu.
Dünya gazetesi yazarı Zeki Gündüz, merak edilen soruları yanıtladı. Gündüz, bugünkü köşe yazısında verginin anayasaya aykırılık iddialarının mahkemede kabul görmeyeceğini belirterek diğer iddiaların nasıl bir karara bağlanacağını kestirmenin zor olduğunu vurguladı.
EK MTV’Yİ ÖDEMEYENLERE NE OLACAK?
Konuyla ilgili merak edilen bir başka husus da ek vergiyi ödemeyenlere ne olacağı… Dünya gazetesi yazarı Gündüz, merak edilen soruyu şöyle yanıtladı:
“Herhangi bir ceza uygulanması söz konusu değil. Ek MTV’nin ödemesi yapılmayan taksitinin gecikme faizi ile ödenmesi gerekmektedir. Ödenmezse haciz dahil cebri takip süreci başlar. Aracın muayenesi, devri gibi işlemler bu borç ödenmeden yapılamaz.”
Yeniçağ
Mansur Yavaş'tan emeklilere 5 bin TL destek39 izlenme
TRT atamalarına 'Osman Öcalan' tepkisi!42 izlenme
İsrail askerleri Gazze'deki tünellere girdi! İşte dünyanın konuştuğu o tüneller50 izlenme
Bilgi Üniversitesi'nin kapısına vurulan kilit öğrencilerin protestosuyla kalktı12 izlenme
Kredi kartı faizlerinde değişiklik olmayacak29 izlenme
"Bazı illerde Suriyeli nüfusu, Türk nüfusunu geçti!"424 izlenme
Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'a soğuk duş30 izlenme
15 yıl önce bugün Erdoğan’ın ‘Ananı da al git’ dediği çiftçi: Tarlamı satışa çıkardım87 izlenme