İstanbul'da gelen son zamla 5 TL'ye satılmaya başlanan ekmeğe yeni zam yolda. Fırıncılar maliyet artışları nedeniyle ekmeğin 5 TL'de uzun süre kalamayacağını ifade ediyor.
KAÇAK ENGELLENMELİ
Un, maya ve elektrik başta olmak üzere maliyet artışlarının üreticileri zorladığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, bunların yanı sıra İstanbul'daki kaçak fırınlar nedeniyle de fiyatların yüksek seyrettiğini belirtti. Bu sıkıntıyı uzun süreden bu yana dile getirdiğini, şimdi oda ve federasyon başkanlarının da aynı noktaya geldiğini anlatan Kolivar, basit önlemlerle vatandaşın ucuz ve kaliteli ekmek yemesinin mümkün olduğunu vurguladı. Kolivar, “Kaçak fırınlar kalkmazsa İstanbul'da ekmek fiyatları düzelmez. 78 lira olur. İstanbul'da fırınların Ankara'daki gibi tamamen ruhsatlı olması lazım. O zaman fiyatlar geriler. Yoksa 7 lirayla da durmaz. Birer lira da artmayacak bu gidişle. 78 liradan 10 liraya çıkacak” dedi.
■ Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) unun çuvalını 350 TL'ye sattığını söyleyen Cihan Kolivar, bu unla ekmek yapılamadığını, ekmeklik un çuval fiyatının piyasada 450580 TL arasında satıldığını belirtti. Kolivar, undaki fiyat artışının artık 50'şer TL şeklinde gerçekleştiğini kaydetti.
Sözcü
Hukukçu siyasetçi riski açıkladı: "Butlan kararının arkasında CHP'yi seçime sokmama hesabı mı var?"23 izlenme
İletişim Başkanlığı bütçesi trollerden hızlı arttı: 2023'te 1,6 milyar TL'ye fırladı56 izlenme
Tutuklanan Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj: Karar hukuki değil, siyasi!48 izlenme
Milyonlar şarampole gitmiş! Soruşturma açılan şirket bakanlıktan ihaleleri kapmış!48 izlenme
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eski borcu nedeniyle Zeydan Karalar'ın makam odası haczedildi!92 izlenme
Havalimanı ihalesinde garip işler!59 izlenme
CHP’li Yavuzyılmaz İliç raporunu açıkladı: “Murat Kurum acilen istifa etmeli”47 izlenme
Türk çiftçisi ürününü satacak pazar ararken, Suriye çiftçisi için ABD'ye gittiler!64 izlenme