Bankalararası Kart Merkezi (BKM), ocak ayına ilişkin kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelere ilişkin verileri açıkladı. BKM verilerine göre, ocak ayında bu kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 66 artarak 1,61 trilyon liraya yükseldi.
BKM’nin ocak ayına ilişkin açıkladığı verilere göre, Türkiye’deki kredi kartı sayısı 130,2 milyon, banka kartı sayısı 195,6 milyon, ön ödemeli kart sayısı ise 113,1 milyon oldu. Kart sayıları geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. Kredi kartı sayısında yüzde 9, banka kartlarında yüzde 3, ön ödemeli kartlarda ise yüzde 24 oranında yükseliş yaşandı.
Böylece toplam kart sayısı 438,9 milyona ulaşarak yıllık bazda yüzde 10 artış kaydetti.

Ocak ayında gerçekleştirilen toplam kartlı ödemelerin 1 trilyon 366,5 milyar lirası kredi kartlarıyla yapılırken, banka kartlarıyla 207,8 milyar liralık, ön ödemeli kartlarla ise 32,4 milyar liralık harcama yapıldı.
Ödeme tutarlarında geçen yılın ocak ayına göre kredi kartı işlemlerinde yüzde 69, banka kartlarında yüzde 47, ön ödemeli kartlarda ise yüzde 78 oranında artış görüldü.

Kartlı ödeme adedi de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 artarak 1,58 milyara ulaştı. Bu işlemlerin 913,2 milyonu kredi kartları, 538,1 milyonu banka kartları, 125,9 milyonu ise ön ödemeli kartlar ile gerçekleştirildi.
Kredi kartları ile yapılan ödeme adedi yüzde 15, banka kartlarıyla yapılan ödeme adedi yüzde 8, ön ödemeli kartlarla yapılan ödeme adedi ise yüzde 18 oranında artış gösterdi.
Gerçek Gündem
İlim Yayma’ya belediye binasını tahsis ettiler!132 izlenme
Fatura her zaman TL’ye kesiliyor!95 izlenme
Dünyada bu hastalıktan ölüm oranı gittikçe artıyor27 izlenme
Bülent Emrah Parlak, Dikili’deki çocuk istismarına büyük tepki gösterdi!276 izlenme
Akşener'den çok sert sözler! "Yerin yedi kat dibine batsın, yazıklar olsun"85 izlenme
İsrail'e düzenlenen hava saldırısı sonrası İran'ın başkenti Tahran'da akaryakıt istasyonlarında yoğunluk yaşanmaya başladı67 izlenme
CHP ile AKP arasında anket polemiği95 izlenme
Dolarda yükseliş devam ediyor! İşte son rakamlar..149 izlenme
Türkiye suçlular için cennet! Interpol'de parmak izi kaydı bulunan çete üyesi, Yerlikaya döneminde vatandaş yapılmış
Erdoğan 'Irkçı' dediği Burcu Köksal'a AKP rozetini bizzat takacak mı? Neler demiş neler
Halkbank davasının savcısı: “Halkbank artık kaçak haline gelmiştir”
İsrailliler marketlere akın etti, raflar boşaldı!