Ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerin etkisiyle Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında 13 haftadır üst üste gerileme devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, KKM'nin büyüklüğü 70,9 milyar lira düşüşle 2,7 trilyon liraya geriledi. Bu düşüşle birlikte son üç ayda KKM'den toplamda 640 milyar lira çıkış yaşandı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 17 Kasım haftasına ait bankacılık verilerini açıkladı. KKM hesaplarında 70 milyar 886 milyon liralık düşüş yaşandı ve toplam büyüklük 2 trilyon 767 milyar 902 milyon liraya geriledi.
KKM'nin yoğunlaştığı 6 aya kadar vadeli zorunlu karşılık oranı ekonomi yönetimi tarafından yapılan düzenlemeyle artırılarak yüzde 30'a yükseltildi. Ayrıca, 1 yıla kadar vadeli ile 1 yıl ve daha uzun vadeli olanlar için zorunlu karşılık oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarıldı.
Bu tedbirlerle birlikte KKM hesaplarındaki düşüşün devam ettiği görülüyor. Ekonomi yönetimi, bu tedbirlerle döviz cinsinden tasarrufları kontrol altına almayı ve yerel para birimini desteklemeyi amaçlıyor.
AKP'li Belediye'nin Daire Başkanı'nın Rüşvet tapeleri ortaya çıktı! "Orada 30 bin lira var, şeyin içerisinde"48 izlenme
T.C. için para yok ama etli pilava var!119 izlenme
Yargıda ‘darbe’ krizi büyüdü: Yargıtay 3. Ceza Dairesi ikinci kez AYM’yi tanımadı!45 izlenme
65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı ihlali cezası belli oldu!174 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından Metin Külünk'ten art arda paylaşımlar!120 izlenme
Prof. Dr. Başer: Corona testleri vatandaşa değil, ayrıcalıklı gruplara yapılıyor163 izlenme
Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bir ifşa daha! Eski Habertürk TV çalışanı açıkladı32 izlenme
Mücahit Birinci AKP'den kovulunca açıldı: İktidarı ayrı butlancıları ayrı uyardı35 izlenme