Ünlü isimlerle gündeme gelen, ardından medya sektörüne uzanan uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan ve uyuşturucu testi pozitif çıkan eski Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yeni bir ifşa daha ortaya çıktı.
Habertürk TV'nin eski çalışanlarından Tuğçe Acar'dan, bir dönem birlikte çalıştıkları Ersoy ile ilgili paylaşım geldi.
Uzun yıllar çalıştığı Habertürk'te Ersoy'un dönem prodüktörlüğünü yaptığını aktaran Acar, "Kanaldan ayrıldıktan sonra kendisiyle dostluğumuz pekişmiş ve görüşmeye de devam etmiştik; ancak son görüşmemizde, bana yönelik istemediğim ve sınır ihlali niteliği taşıyan davranışlarda bulunmuştu. Bu olayın ardından da kendisiyle tüm iletişimimi sonlandırmıştım" dedi.
Acar, açıklamasında Habertürk TV ile yaptığı bir iş görüşmesinin olumlu sonuçlanmasına rağmen, Ersoy'un Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilmesinin ardından işe giriş sürecinin durdurulduğunu ileri sürdü.
Yaşadıklarını bazı yöneticilerle paylaştığını aktaran Acar açıklamasında, Ersoy'un kanaldaki konumu nedeniyle Habertürk'te çalışamayacağının kendisine bildirildiğini ifade etti.
"Yaşadığım durumu sesimi duyurabileceğimi düşündüğüm bazı yöneticilerle paylaşmış; ancak kendisinin kanalda önemli bir pozisyonda olması nedeniyle, Habertürk TV’de çalışamayacağım tarafıma iletilmişti" diyen Acar, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
"Bugün görüyorum ki yalnız değilim. Kadınların iş yaşamında maruz kaldığı sınır ihlalleri ve bunun bedelini kariyerlerimizle ödemek zorunda bırakılmamız, yaşananların ardından kimsenin yanımızda durmaması pahasına susmamalıyız. Kimse de susmasın.
Gün gelir devran döner diye diye geçirdiğim günlerden sonra şu devran döndü ya, şükür."

New York'ta yaşayan eski Habertürk spikeri Nur Köşker, Mehmet Akif Ersoy'un tutuklanmasının ardından Tarkan Kaleli'ye yaptığı açıklamada, Ersoy tarafından sistematik olarak tacize uğradığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı.
Köşke şunları söylemişti:
"Benim evli olduğum dönemden başlayan ve çok uzun süreli bir taciz süreci var. İşte asansör kapısını tutup bilmem neler falan. Sonra attığı saçma sapan mesajlar var."
Öte yandan 35 yaşındaki bir kadın spiker de soruşturma kapsamında ifade vermiş, Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu kullandığını ve Ersoy ile üçlü ilişki yaşadıklarını söylemişti.
Kimliği açıklanmayan spiker, Mehmet Akif Ersoy hakkında zorlama ya da örgüt kapsamında bir suçlama yöneltmemişti.
Sözcü
Hastane saldırısında ölü sayısı artıyor: Görüntüler korkunç36 izlenme
500 büyük şirketi faiz yedi bitirdi12 izlenme
Şeriatla yönetilen Körfez ülkeleri nas demedi, faiz artırdı!76 izlenme
Şanlıurfa'da memurdan erkek çocuğa cinsel istismar264 izlenme
Murat Kurum'un İstanbul sicili44 izlenme
Kılıçdaroğlu: Artık dur Erdoğan!45 izlenme
Suriyeli mülteci, bir çiftin gizlice çektiği görüntülerini ve Türk Lirası'nı yaktığı videoyu yayınladı!73 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Nereye giderlerse gitsinler, 148 milyarı geri alacağım"46 izlenme