AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda değişiklik yapılmasında dair karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Her bir yolcu için kıymeti 150 Euro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti bin 500 Euro’yu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı, 15 gün sonra yürürlüğe girmek üzere yüzde 20’ye yükseltildi.
4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 62’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan yüzde 18 ibaresi yüzde 20 şeklinde değiştirildi. Bu uygulama 15 gün sonra yürürlüğe girecek.
Aynı kararın 126’ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine “1500 avroyu aşmayan,” ibaresinden sonra gelmek üzere “bir gerçek kişiye gelen” ibaresi eklendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde ‘Verginin tabanını büyüteceğiz” diyerek şu açıklamayı yapmıştı:
“Verginin tabanını büyüteceğiz. Yani şu anda verginin hakkıyla alınmadığı alanlarda çaba göstereceğiz. Şu anda harıl harıl çalışmalar var. Bütçe açığındaki artış esas itibarıyla depremden kaynaklanıyor. Muhtemelen 2024’te OVP’de öngördüğümüzün altında bir açıkla kapatmak için elimizde geleni yapacağız. 2025, 2026’da da toplam açığı yüzde 3’ün altına çekmeyi planlıyoruz.”
Kaynak: TELE1
FT: Biden beklentisi TL ve rubleyi vuruyor50 izlenme
AKP'li belediyeden isyan ettiren karar32 izlenme
Diyanet binasının tuvaletleri 6 milyon TL'ye yenilenecek28 izlenme
Saray’ın 6 maaşlı bürokratına bir kıyak daha!38 izlenme
AKP'den 'kara para' aklamak isteyenlere yeni müjde!256 izlenme
Gazeteci Sedat Bozkurt'tan kulis haberi: Sarayda medyum mu var?44 izlenme
Yurttaşın cebinden al yandaşa aktar!137 izlenme
İşe gidemediği için 1 ay kira veremeyen vatandaş tehdit edildi!134 izlenme