AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda değişiklik yapılmasında dair karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Her bir yolcu için kıymeti 150 Euro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti bin 500 Euro’yu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı, 15 gün sonra yürürlüğe girmek üzere yüzde 20’ye yükseltildi.
4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 62’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan yüzde 18 ibaresi yüzde 20 şeklinde değiştirildi. Bu uygulama 15 gün sonra yürürlüğe girecek.
Aynı kararın 126’ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine “1500 avroyu aşmayan,” ibaresinden sonra gelmek üzere “bir gerçek kişiye gelen” ibaresi eklendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde ‘Verginin tabanını büyüteceğiz” diyerek şu açıklamayı yapmıştı:
“Verginin tabanını büyüteceğiz. Yani şu anda verginin hakkıyla alınmadığı alanlarda çaba göstereceğiz. Şu anda harıl harıl çalışmalar var. Bütçe açığındaki artış esas itibarıyla depremden kaynaklanıyor. Muhtemelen 2024’te OVP’de öngördüğümüzün altında bir açıkla kapatmak için elimizde geleni yapacağız. 2025, 2026’da da toplam açığı yüzde 3’ün altına çekmeyi planlıyoruz.”
Kaynak: TELE1
Süper Kupa maçına giden taraftarlar: "Formada Atatürk var diye bizi dışarı çıkardılar. Bizzat TFF'nin kararı olduğunu söylediler!"62 izlenme
İsrail'e Türkiye'den 10 gemi daha yollandı! Gazze'ye saldırı başladığından beri 293 gemi oldu51 izlenme
Dövizdeki artışa hiç böyle bakmamıştık… Türkiye bir günde ne kadar kaybetti?78 izlenme
İmamoğlu son ankete damga vurdu!73 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: Gazzeli üniversite öğrencilerin masrafını Türkiye karşılayacak!61 izlenme
Karadeniz'de Türk gemisine bomba isabet etti!62 izlenme
Suriyelilere TOKİ'den ev vermek isteyenler, şehit ailelerinden evleri geri istemişti!321 izlenme
Kılıçdaroğlu cephesinden AKP yandaşı TGRT'ye özel teşekkür! "Bu süreçteki emeklerinizden dolayı size ve sizin ekibinize özellikle teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız"26 izlenme