Halkı yoksullaştıran ekonomik kriz, şirketleri de iflasa sürüklüyor. Faiz ve kur artışının yanı sıra yüksek enflasyon ve kamuda yaşanan kaynak sıkıntısı yüzünden 5 şirket ile 2 iş insanı daha borçlarını ödeyemez hale düştü. Enerji sektöründe faaliyet gösteren Avrasya Enerji, Datel Tellioğlu Mühendislik İnşaat, Eksen Enerji, Enerba Enerji, Mardiva İnşaat Enerji şirketleri ile bu şirketlerin sahibi olan Behzat Tellioğlu ile Azat Tellioğlu ekonomik kriz yüzünden nakit akışlarının bozulduğunu belirterek konkordato (iflas anlaşması) ilan etti.
BORÇLAR ÖDENEMEDİ
Mahkemeye sunulan başvuru dilekçesinde ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon, yüksek kredi faizleri ve kur artışları yüzünden alacakların tahsil edilemediği, kamu kurumu olan Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) de hakedişleri zamanında ödemediği bildirildi. Dilekçede şöyle denildi: “Son dönemde ülkemizde yaşanan kur artışı ve dalgalanmaları, yüksek enflasyon, kredi faizi artışı enerji sektörünü etkilemiş, şirketimizin faaliyetine ciddi oranda zarar vermiştir. Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik kriz nedeniyle firmalardan hakedişler zamanında alınamamıştır. TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nün Ekim 2023Ocak 2024 hakediş ödemelerini yapmaması da grup şirketlerin nakit akışını bozmuştur. Tedarikçilere çek ve peşin ödeme yapılmış olmasına rağmen, alınan malzeme ve işçiliklerin hakedişlere yansıtılmaması, şirketler grubunu finansal ve mali açıdan zor duruma sokarak kısa ve uzun vadeli borçlarını ödeyemez duruma getirmiştir.”
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilen 2018 yılından bu yana uygulanan dalgalı ekonomi politikalarının olumsuz etkisi, iflas ve konkordato verilerine de yansıdı. 23 tanesi bu yılın ilk 3 ayında olmak üzere 2018’den bu yılın mart sonuna kadar geçen sürede 498 şirket iflas etti, 34’ü bu yıl olmak üzere 1.257 şirketin de konkordato talebi mahkemeler tarafından kabul edildi. 2 bin 912 şirketin konkordato talebinin reddedildiği bu dönemde, 4 bin 778 şirketin konkordato talebine geçici mühlet kararı, 3 bin 413 şirket için de kesin mühlet kararı verildi.
Sözcü
Erdoğan'ın saraylarına harcanan para ortaya çıktı49 izlenme
Fazıl Say Hak, Hukuk, Adalet için çaldı283 izlenme
Mutfak ekibinin o hatası 78 kişinin canına mal oldu!19 izlenme
İşte devlet başkanlarının asgari ücretle karşılaştırmalı maaşları!114 izlenme
Türkiye'nin konuştuğu olayda estetikçi baba Cihantimur ifade verdi! Estetikçi babadan yurtdışına kaçan oğluna çağrı28 izlenme
Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül aylık gelirini açıkladı, salon karıştı19 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: "Papucumun cübbelisi…"42 izlenme
İtalya Başbakanı Meloni neden Erdoğan'ın ayağına geldi? Kapalıçarşı süslü göçmen planı33 izlenme
İkizköylü kadınlardan Pakdemirli'ye yanıt: "Dalga geçer gibi bir de mesaj gönderme ya!"
Tarikat hastanesinde 'boş yataklar sistemde dolu gösterilerek' yapılan 100 milyon TL'lik SGK vurgunu ortaya çıktı!
Özgür Çelik, CHP İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteğiyle İstanbul İl Başkanı seçildi
Sedat Peker davasında yeni gelişme!