Öğretmenler, hemşireler ve diğer kamu çalışanlarının maaşlarında artış talebiyle greve gittiği Yeni Zelanda'da milletvekilleri kendileri için öngörülen maaş zammını reddetmeye hazırlanıyor. Başbakan Jacinda Ardern, milletvekillerinin önümüzdeki ay kendileri için yapılması planlanan yüzde 3'lük zammı almamayı ve çeşitli meslek gruplarında daha adil bir zam çerçevesi belirleyecekleri bir yıl süresince de kendi maaşlarında artışa gitmemeyi planladıklarını açıkladı.
Ardern, Yeni Zelanda'da düşük ve orta kazançlılar ile politikacılar gibi oldukça yüksek gelir elde edenler arasındaki uçurumun giderek derinleştiğine dikkat çekti. Başbakan, "Bu adım büyük bir tasarruf anlamına gelmiyor. Ancak hükümetimizin değerleri, savunduklarımız ve ekonominin herkes için işler duruma getirilmesi konusundaki kararlılığımıza ilişkin güçlü bir sinyal olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Ardern, henüz oylanmayı bekleyen yasa tasarısının koalisyon hükümetinde yer alan milletvekillerinin onayını aldığını ve muhalefet kanadı tarafından da desteklenmesini beklediklerini söyledi.
Başbakan Ardern'in aldığı yıllık ücret 471 bin Yeni Zelanda doları. (312 bin Amerikan doları) Başbakan Yardımcısı Winston Peters ise 335 bin Yeni Zelanda doları (222 bin Amerikan doları) alıyor. Meclisteki diğer 118 milletvekilinin yıllık geliri ise 164 bin Yeni Zelanda doları ile 296 bin Yeni Zelanda doları arasında değişiyor.
ABD'de Başkan Donald Trump'a ise yılda 400 bin Amerikan doları ödeniyor. Başkan seçilmeden önce maaş almayacağı vaadinde bulunan Trump, yasal olarak kendisine ödenmesi zorunlu olan maaşını bağışlıyor.

https://odatv.com/oulkeninmilletvekillerizamistemiyor20081816.html
AKP eski milletvekili Ömer Faruk Öz'ün, KARDEMİR'den aylık 70 bin TL maaş aldığı iddia ediliyor258 izlenme
Cumhuriyet iddianamesine göre Hüseyin Gülerce tanık, Ahmet Şık FETÖ propagandası yapmaktan sanık ve tutuklu !219 izlenme
Venezuela Caracas'ta art arda yaşanan patlamalar cep telefonu kamerasına böyle yansıdı10 izlenme
Oğlu şehit olmuş, telefonda RTE’ye 'vatan sağolsun' değil 'hepsi sana feda olsun' diyor !2406 izlenme
Araştırma şirketi Erdoğan'ın handikaplarını açıkladı35 izlenme
Bolu'da, Atatürk Orman Parkı içindeki tuvalette bulunan aralıktan çocukları izleyen kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı!52 izlenme
Dilruba K. hakkında bir suçtan tahliye, bir suçtan tutuklama21 izlenme
Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu'ndan skandal 'Volkan Konak' paylaşımı!28 izlenme