Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor, Türkiye’den gönderilen 20.8 ton çileği, içinde tehlikeli tarım haşeresinin tespit edilmesi nedeniyle Rusya’ya girişini yasaklayarak geri çevirdi. Rosselhoznadzor’un Krasnodar bölgesi ve Adıge Cumhuriyeti müdürlüğü basın dairesinden yapılan açıklamada, kurumda görevli müfettişlerin Türkiye’den gönderilen 20.8 ton çileğin, içinde batı çiçek tripsi (Kaliforniya tripsi) adlı haşerenin tespit edilmesi nedeniyle Rusya’ya girişini yasakladığı kaydedildi.
Sputnik'te yer alan habere göre deniz yoluyla Tuapse limanına ulaşan çileği inceleyen sağlık uzmanları, Rusya’da karantina listesinde olan batı çiçek tripsi (Kaliforniya tripsi) adlı haşereye rastladı. Ürünlerde bu tarım zararlısının bulunduğu, Rusya Bitki Karantina Merkezi Novorossiysk şubesinin raporuyla doğrulandı. Sağlıksız ürünler ihracatçıya geri gönderildi.
TÜRKİYE DEZENFEKTE EDECEK
Rosselhoznadzor daha önce Türkiye’den getirilen meyve ve sebzelerin bitki sağlığı kalitesinin düşürmesinden endişe duyduklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den gönderilen meyve ve sebzelerde bin 945 kez Rusya’nın karantina listesinde olan tarım zararlıları saptanmış, hastalıklı olduğu tespit edilen 30 bin tondan fazla ürünün ülkeye girişi yasaklanmıştı.
Önümüzdeki temmuzdan itibaren Rusya’ya gönderilen biber, domates, üzüm ve çileği fumigasyon (buharlı ilaçlama yöntemiyle dezenfeksiyon) işleminden geçirmeye başlayacak olan Türkiye, kullanılması öngörülen ilaçlama yöntemleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri Rosselhoznadzor’a en kısa zamanda ulaştıracak. Dekoratif çiçek kültürlerinde ve sera ortamında yetiştirilen sebzelerde rastlanabilecek en zararlı haşereler sınıfında yer alan batı çiçek tripsi 224 bitki türüne zarar verebiliyor.
AKP'li Varank'tan skandal Atatürk sansürü: Böyle yanıt verdiler!22 izlenme
Zeytin kıyımı başladı! Akbelen'den Türkiye'ye çağrı! "Bu zeytinler hepimizin geleceği, bunu ülkemize yapmayın! Tek bir ağaca dokundurtmayacağız!"32 izlenme
AKP'li oyuncu Recep Terzi'den Ekrem İmamoğlu'nun koronavirüse yakalanması ile ilgili iğrenç paylaşımlar!115 izlenme
Sınav ücretlerine yüzde 164 zam!32 izlenme
Devlet yine 'biraz da bana ver' dedi! Vatandaşa yeni vergi!175 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 94.783 yeni vaka tespit edildi, 83.261 kişi sağlığına kavuşurken, 174 kişi hayatını kaybetti!63 izlenme
Tepkilerin odağındaki Necdet Saraç kendini böyle savundu12 izlenme
Sol Partili Alper Taş: "AKP zengin dostu, yoksul düşmanı bir partidir... Ara sıra kırıntı, sadaka veriyorlar"35 izlenme