Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur sendikalarının genel başkanlarıyla bir araya geldi.
Toplantıda 2026 yılı için ilk altı ay yüzde 11, ikinci altı ay için yüzde 7 oranında artış teklif edildi. 2027 yılı için ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 4 oranında artış teklif edildi. Ayrıca 15 Ağustos 2025’te verilen bin lira taban aylığı artış teklifi de ayrıca yinelendi.
Toplantı sonrası açıklama yapan MemurSen Genel Başkanı Ali Yalçın şöyle konuştu:
Bugün 91 ilde emekten gelen gücümüzü kullandık ve iş bıraktık. Kamuda çoğu yerde faaliyet durdu, ulaşımlar aksadı ama milletimiz bize desteğini sundu. Çünkü herkes her şeyin farkında. Kamuda çalışanlar arasında bir ücret adaletsizliği oluştu aynı işi yapan kamuda ama farklı statüde bulundukları için aralarında ciddi anlamda ücret adaletsizliği oluşan ve çalışma barışının bozulduğu bir zemini biz stres içerisinde yaşıyoruz. Çalışanlar bunu her fırsatta ifade ediyorlar ve biran önce çözüm istiyorlar.
Bunun yheri bu masa. Onun için toplu sözleşme başladığı tarihten bu tarihe kadar biz hep aynı şeyi söyhledik. Gelir adaletsizliği ve ücret dengesizliği var dedik.
Sayın bakan bize sunduğu 10+6 teklifinin üzerine 2 puan ekleyerek 11+7 diye 2026 yılını, 2027 ise 4+4 bırakıyoruz diyerek 1000 TL taban aylığa geçenlere bir açıklama yaptı. Bu rakamlarla bu son teklif diyor. Bu son teklif olamaz. Bu rakamlarla, bu durumla asla çalışma barışı olmaz, memurun yüzü gülmez.
Bu ifade edilen rakamlar gerçekten komik. En düşük memur maaşı 47 bin 500. Bu maaşı aynı işi yapan iki çalışan arasındaki ücret dengesini sağlamazsanız bu olur mu? Bu dengesizliğin önüne geçmek lazım. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. Bu teklifi kabul etmek mümkün değil. 'Son teklif' cümlesini kabul etmek mümkün değil. Masa devam edecek. Biz süreci işletmek için elimizden geleni yapıyoruz.
TELE1
Hepsi tek tek butlan yönetiminde kümeleniyor! İftiracısı da orada trolü de...14 izlenme
Yozgat'ta cami hoparlöründen Erdoğan'ın mitingine çağrı yapıldı!49 izlenme
8 soruda maske ile ilgili merak edilenler… Kaç gün kullanmalı?68 izlenme
AKP’li eski başkan seçimden 1 ay önce çiçeklere servet yatırmış!21 izlenme
İmamoğlu'nu şikâyet eden kişinin FETÖ'yü öven paylaşımları ortaya çıktı!108 izlenme
Türk öğrenciyi Barış Pınarı nedeniyle reddettiler!188 izlenme
Çocuğuna cinsel istismardan ceza alan 'baba'ya pes dedirten tahliye!47 izlenme
CHP'yi eleştiren AKP'li adama küçük çocuktan tokat gibi yanıt ! 'O işçileri düşünmüyorsan ne konuşuyorsun ağabey ?’343 izlenme
Savcılıkta yalan söylemiş! ‘Silahım yok’ diyen eski vali Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel’in kamuflajlı tabancalı fotoğrafları ortaya çıktı!
AKP'li eski bakan Faruk Çelik'in de Hiranur Vakfı'yla bağlantıları ortaya çıktı
Çeşme'de yurttaşlar "halk plajı" için ihaleye girdi: "Kıyıların kiralanması Anayasa'ya aykırı"
Çiftçiye destek için kurulan Ziraat Bankası, kulüplerin tüm borçlarını ödeyecek!