Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur sendikalarının genel başkanlarıyla bir araya geldi.
Toplantıda 2026 yılı için ilk altı ay yüzde 11, ikinci altı ay için yüzde 7 oranında artış teklif edildi. 2027 yılı için ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 4 oranında artış teklif edildi. Ayrıca 15 Ağustos 2025’te verilen bin lira taban aylığı artış teklifi de ayrıca yinelendi.
Toplantı sonrası açıklama yapan MemurSen Genel Başkanı Ali Yalçın şöyle konuştu:
Bugün 91 ilde emekten gelen gücümüzü kullandık ve iş bıraktık. Kamuda çoğu yerde faaliyet durdu, ulaşımlar aksadı ama milletimiz bize desteğini sundu. Çünkü herkes her şeyin farkında. Kamuda çalışanlar arasında bir ücret adaletsizliği oluştu aynı işi yapan kamuda ama farklı statüde bulundukları için aralarında ciddi anlamda ücret adaletsizliği oluşan ve çalışma barışının bozulduğu bir zemini biz stres içerisinde yaşıyoruz. Çalışanlar bunu her fırsatta ifade ediyorlar ve biran önce çözüm istiyorlar.
Bunun yheri bu masa. Onun için toplu sözleşme başladığı tarihten bu tarihe kadar biz hep aynı şeyi söyhledik. Gelir adaletsizliği ve ücret dengesizliği var dedik.
Sayın bakan bize sunduğu 10+6 teklifinin üzerine 2 puan ekleyerek 11+7 diye 2026 yılını, 2027 ise 4+4 bırakıyoruz diyerek 1000 TL taban aylığa geçenlere bir açıklama yaptı. Bu rakamlarla bu son teklif diyor. Bu son teklif olamaz. Bu rakamlarla, bu durumla asla çalışma barışı olmaz, memurun yüzü gülmez.
Bu ifade edilen rakamlar gerçekten komik. En düşük memur maaşı 47 bin 500. Bu maaşı aynı işi yapan iki çalışan arasındaki ücret dengesini sağlamazsanız bu olur mu? Bu dengesizliğin önüne geçmek lazım. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. Bu teklifi kabul etmek mümkün değil. 'Son teklif' cümlesini kabul etmek mümkün değil. Masa devam edecek. Biz süreci işletmek için elimizden geleni yapıyoruz.
TELE1
Nepotizmde son nokta: Vefat ilanı üniversitedeki ‘torpili’ gözler önüne serdi!96 izlenme
Elektriğe zam kapıda! Atilla Yeşilada karanlık günler için uyardı: "Mum stoku yapın"32 izlenme
PKK'lılara 'Eve Dönüş Yasası' mı geliyor?11 izlenme
Eski AKP üyesi vatandaş isyan etti! 'Çocuklarım aç, eşim evi terk etti, aile düzenim kalmadı!'51 izlenme
Tuvalet kâğıdına fahiş zam! 66 TL'den 90 Liraya çıktı!34 izlenme
CHP seçim bürosuna silahlı saldırı! Yaralılar var!199 izlenme
CHP ayağa kalktı, Mansur Yavaş profil fotoğrafını değiştirip hesabı devretti26 izlenme
Erdoğan'a bir tepki de DİSK'ten: "Aklımızla dalga geçmeye başladılar"29 izlenme