Türkiye'de uygulanan yüksek faizler, çok sayıda şirket ucuza erişmesini imkansız hale getirirken, konkordato ve iflas sayılarında patlama yaşanmaya devam ediyor.
Yılın ilk 5 ayında konkordato ilan eden şirket sayısı geçen yılın aynı özelliklerine göre %97 artarak 967'ye ulaşırken, 71 konkordato ile en etkili sektör tekstil oldu.
Tekstil sektöründe yaşanan peş peşe iflaslar ve büyük ayrılıklar arasındaki üretim Mısır'a kırılmasının ardından deprem etkisi yaratan haber Baltalı Grup'tan geldi.

TÜRKİYE'NİN DEV TEKSTİL FİRMASI İKİ FABRİKASINI KAPATIYOR
Baltalı Grup çatısı altında üretim yapan ve Türkiye'nin en büyük tekstil firmaları arasında yer alan Deniz Tekstil, yaşadığı mali görüldüğünde Afyonkarahisar'ın Hocalar ve Denizli'nin Çal ilçesindeki fabrikalarını kapatma kararı aldı.
DRT TV'den İbrahim Alayont'un haberine göre, Baltalı Grup, tekstil sektöründe gelişen büyüme nedeniyle iki üretim tesisini kapatma kararı aldı.
'SİPARİŞLER ARTARSA FABRİKALARI YENİDEN AÇACAĞIZ'
Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Afyon'un Hocalar ilçesi ile Denizli'nin Çal ilçesindeki konfeksiyon fabrikalarının, azalan siparişler ve ekonomik koşullar nedeniyle kapatıldığını duyurdu.
Baltalı, "Siparişler artarsa kapattığımız tesislerimizi tekrardan açacağız. 2018 yılında Çal'da açtığımız kararımız fabrikanın kapatılmasına ilişkin siyasi ya da yerel yönetimlerle hiçbir ilgisi yok." dedi.

'UYGULANAN EKONOMİK PROGRAM NEDENİYLE REKABETİ YİTİRDİK'
Faiz oranlarının yüksek olması ve finansmana erişimin zorlaşmasıyla sanayicinin zor elinde bulunduran Baltalı, “Faiz oranlarının yüksek olması ve sermayeye erişimi çok bir sorun. Finans bütçesi açısından da tekstil hesaplamalı olarak değerlendiriyor için kredi istenmiyor. Geçen yıl talepsı orayı devre dışı bırakmak için tekrar açıldık. Ancak şimdi, talep dağılması için Hocalar ve Çal'daki üretim tesislerimizi kapatmamız gerekiyordu. Kapattığımız tesislerimizi tekrar açacağız.
'TÜRKİYE'DE 3 BİN SATILIK FABRİKA VAR' Türkiye'de yaşanan krizlere süt
önemli bağışlar ortaya koyan Baltalı, 'Şu anda Türkiye'de yaklaşık 3 bin civarında satılık, bir o kadar da kiralık fabrika bulunuyor. Bu sayının daha da artması bekleniyor. Ne oldu da birdenbire bu duruma gelindi? Unutulmamalıdır ki, sanayi yoksa işçi sınıfı da olmaz. Hatta orta sınıf bile oluşamaz. Sanayiciyi küstürmeden, tekrar yatırım yapan, üreten ve ihracat yapan şehir ve ülke varlığımızın gelmememizin çok büyük fayda sağladığına” diye konuştu.
Sözcü
İşte çuvalı 290 liradan 800 liraya yükselen şekerdeki krizin nedeni!77 izlenme
Isparta'nın Sütçüler ilçesinde bir ilköğretim okulunda grip enfeksiyonu nedeniyle eğitim-öğretime 5 gün ara verildi.22 izlenme
Bakan Tunç: "TUSAŞ saldırısı 8 savcı tarafından soruşturuluyor"19 izlenme
Mehmet Şimşek harikalar diyarında! "Yaygın kanaatin aksine, vergi yükümüz uluslararası kıyaslamalara oranla yüksek değil"10 izlenme
Turistlere verilen sağlık hizmetlerinin karşılığı alınamadı, kamu zararı 70 milyon lirayı aştı!36 izlenme
Mehmet Şimşek sinyali vermişti: Vergi sistemine sil baştan düzenleme!24 izlenme
İsrail, ambulans konvoyunun ardından Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame Bin Zeyd okulunu bombaladı27 izlenme
Devletin arazisine çöktüler, DSİ burnunun dibindeki işgali göremedi!45 izlenme