İmamoğlu’nun yanıtları şöyle:
– Mümkündür. Buna bakıyoruz. Çünkü bu şekilde burslandırılmış kişilerin bir dayanağı olmalı. Kuruma bir becerisini sunma ile ilgili bir hedef koymalı. Siyasal iletişim, bulunduğu kurumla çok ilişkili bir hedef değil. Bu birincisi etik tarafı. Diğer tarafı ise bu kuruma borcu var. Buna da hukukçu arkadaşlarım bakıyorlar. İdari müfettişler bakıyorlar.
Varsa ortada bir terslik kendisine tebliğler yapılacak. Ama onun ötesinde bu tarz uygulamalar var mıdır; mümkün, bakıyoruz inceliyoruz. Bize gelen ihbarları inceliyor, tarama da yapıyoruz. Bu kolay bir iş değil. 85 bine yakın çalışanı olan, 28 iştiraki olan bu sadece belediye üzerinden de yönetilmiyor. Bahsettiğiniz konu bir iştirak üzerinden yapılmış bir işlem. İştiraklere yöneticilerimiz daha yeni atadık. Tümüyle bir teftişe ihtiyacı var kurumun.
Bahsettiğiniz 8 iştirakle ilgili yakında haber gelecek mi?
– Bugün bile görüşmelerimiz sürüyor. Benim bile katılacağım görüşmeler var. Biz Ağustos sonu iştiraklerle ilgili hiçbir sorunumuz kalmayacağını umut ediyoruz.
Bayramlaşmada 4 gün sokaklardayım dediniz. Bayramda tedbili kıyafetle denetim yapacak mısınız? Sürpriz bayramlaşmalar olacak m?
– Kendimi gizlemeyeceğim. Ama bu bir fikir, böyle bir şey yapmalı mıyız diye bakacağız. Başarabilir miyim? Emin değilim. Biraz kıyafetim değişecek, onu söyleyeyim. Biraz daha spor kıyafetle, bolca yürümeli biçimde İstanbul’u dolaşmak istiyorum. Bazı alanları trafik yokken, tatildeyken insanlar gözlemler yapmak istiyorum.
Birçok yer var kayda aldığımız. Ne kadarını başarabilirim, bilmiyorum. Ama yoğun bir 4 günlük bir program var. Zira 3’ncü gün UEFA heyetine bir yemeğimiz var. 4’ncü günü İngiltere’nin iki takımını süper kupada ağırlıyoruz. O maçı izleyeceğim. Bunun gibi başka planlarım var.
Vazife anlamında da başka programlarımız var. Tümüyle buradayım. Darülacezede bayramlaşma da var. Onun dışında başka ziyaretlerim de var. Rastgele birilerinin kahvelerini de içerim elbet. İyi bayramlar diliyorum size de. Vakti olan basından arkadaşlarımı da bekliyorum gezilerimize. Zevkli İstanbul manzaralarını mutlaka çekeceğiz.
https://www.abcgazetesi.com/ekremimamoglundanravzakavakcihamlesihukukcuarkadaslarbakiyorlar33810
Vatandaştan Tarım Kredi indirimi yorumu: "Fark eden hiçbir şey yok!"41 izlenme
Diyarbakır'la aynı saatte İstanbul’da da Starbucks’a saldırıldığı ortaya çıktı29 izlenme
Maaşı 7.200 TL’nin altında kalan emekli yandı43 izlenme
Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri Açıklandı! İstanbul yine zirvede işte diğer 50 şehir36 izlenme
Ferhat Göçer'den Volkan Konak'ın ölümüyle ilgili çarpıcı açıklama: "Defalarca uyardım"89 izlenme
Narin'in evindeki halıların raporu çıktı! Kan, sperm testi yapıldı43 izlenme
100 lira 12 yılda eriyip neredeyse pula döndü!45 izlenme
İliç'te 3 işçinin daha cesedine ulaşıldı30 izlenme
Uzmanlardan Depremden Etkilenenlere Psikolojik Destek Tavsiyeleri
Rasim Ozan Kütahyalı iki gazetecinin evinin basılmasını istemiş: 'Telefon ve bilgisayarlarına el koyun!'
Son dakika! Mansur Yavaş hakkında iddianame hazırlandı!
Trabzon'dan İstanbul'a gelen bir vatandaş, yoldaki radarlar yüzünden sinir krizi geçirdi: "110 yazıyor, 20 metre sonra 50 tabelası çıkıyor. El freni mi çekeceğim ben nasıl yavaşlayayım?"