İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu Brand Week açılışında yaptığı konuşmada Esenyurt, Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine atanan kayyımlara göndermede bulunarak, "Ülkemizde uygulanan demokrasi karşıtı tutumlara sesimi yükseltmeyi hiç bir zaman geri bırakmıyorum. Bir ülkede demokrasi iktidarların keyfiliğine bırakılamaz. Bu ülke 200 yıldır demokrasi veren topraklarda. 101 yıldır muhteşem bir cumhuriyet hikayesi var" dedi.
İmamoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:
"İnşa edeceğimiz bir Türkiye adalet ve refah odaklı yeni bir siyaset anlayışıyla mümkündür. Kaybettiğimiz ilişkileri onarmak adına yeni bir yol haritasına ihtiyacımız var. 3 boyutlu politika öneriyorum. Refah, değerler ve yeniden inşa... Toplumsal olarak kaybettiklerimizi yeniden sağlamalıyız. Yeniden inşa, hukukun üstünlüğüne olan inancın pekiştirilmesinin ülke içinde barışı içermelidir."
Tarihin bu zor dönemecinde ülkemizdeki yanlış giden işleri düzeltmek, kentlerimizi ve doğamızı korumak demokrasimize sahip çıkmak haklının yanında olmak her zamankinden daha önemli. Kendimi bu sebeple sorumlu hissediyorum. Başta haksız ve hukuksuz kayyım atamaları olmak üzere ülkemizde uygulanan demokrasi karşıtı tutumlara sesimi yükseltmeyi hiç bir zaman geri bırakmıyorum. Bir ülkede demokrasi iktidarların keyfiliğine bırakılamaz. Bu ülke 200 yıldır demokrasi veren topraklarda. 101 yıldır muhteşem bir cumhuriyet hikayesi var."
"Bir belediye başkanı görevden alınacaksa bu bağımsız bir yargı tarafından verilen karara bağlı olur. Görevden alınan başkanı yerine gelecek kişiyi demokrasi ve hukukun kuralı gereği belediye meclisi seçmeli evrensel hukuk ve demokrasinin önümüze koyduğu kurallar bunlardır. Bugünkü tutumların yakışmadığı başımızı öne eğdiği ortadadır."
"Kayyım atamalarından sonra siyasi parti liderleriyle görüşme talebinde bulunan ancak bazı siyasilerden olumsuz yanıt alan İmamoğlu, "Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Türkiye Belediyeler Birliği başkanı olarak inisiyatif alıyorum. Görüşemeyen insanlara da ısrarla gitmeye devam edeceğim. Kimsenin bizim iyi niyetimizden kurtulma şansı yok. İktidarların hukuk dışı arayışlarını millet ve ekonomi uzun yıllar boyunca çeker. Milletin değil benim dediğim olur diyen iktidarlar demokratik tepki görmezlerse kendilerinde her hakkı bulurlar. Türkiye'de yaşanan budur. Buna fırsat vermemeliyiz. Milletin ekonomik, adalet, güvenlik sorunlarından yaşadığı isyanı duymazdan gelenlerin, milletin verdiği gücü kendi gücü zannedenlerin güçlü bir demokratik uyarıya ihtiyacı vardır. Türkiye'nin geleceğinin muhafızı olmak için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Tele1
'İmamoğlu'na operasyonun' faturasını açıkladı: “İşler yolunda görüntüsü vermek için...”
İskilipli Atıf'ı anan Çorum Valisi'nden vatandaş hakkında suç duyurusu!
Türk gıda devi yabancılara satıldı
Saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar: "İBB ile El-Nusra'nın bağı var", "İstanbul seçimleri için Barzani'den yardım istendi"
Tuzun zararları nelerdir? Günlük tuz ihtiyacı ne kadardır?
Belediyenin; AKP'li ve MHP'li yöneticilere maaş bağladığı ortaya çıktı!
Katliamcı PKK’lı, il il konferans veriyor
İsrail’den İran’a tarihi tehdit: “Sizi yeryüzünden sileriz”
Rojda Demirer ve Alican Yücesoy’un hesaplarına erişim engeli getirildi
Eşsiz gösterinin kokpit içi görüntüleri! Türk Yıldızları 100.Yılda böyle uçtu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Siyaset mertçe rekabet işidir mertçe. Yasak getirerek değil. Mertliği olan varsa meydan burası, haydi gelin yarışalım"
Bakan Koca açıkladı: 15.692 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.194.272'ye, can kaybı 20.642’ye yükseldi!
Kayyum icraatı: En yakın denize 600 km uzaktaki belediyeye ‘deniz ulaştırma mühendisi’ alındı!
Gebze'de gitar çalarak harçlığını çıkaran öğrencilere zabıta engeli '-Hırsızlık, gasp yapsak daha mı iyi ? Zabıta -Git yap !'