Enerji sektöründe 2025 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, finansal piyasalardaki sıkılaşma ve emtia fiyatlarındaki artışa rağmen geçen yıl enerji sektöründe ciddi bir dalgalanma yaşanmadığını ifade etti.
Bloomberg ekranlarında konuşan Yılmaz, Türkiye’ye yönelik yatırımcı ilgisinin güçlü olduğunu belirterek, “Yabancıların da ciddi iştahı var. Yenilenebilir enerji yatırımı yapmak çok avantajlı” dedi.
Enerji sektöründe depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarının hızla devreye alınacağını kaydeden Yılmaz, bu alandaki yasal sürecin tamamlandığını belirtti.
Konuya ilişkin açıklamasında Yılmaz, “Bu depolama projeleri kanunu Enerji Bakanımız tarafından çıkartıldı ve biz şeffaf şekilde lisanslama sürecine başladık. Bugün itibariyle 350 megavata yakın santral devreye girdi. Bugün sahada yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım var” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, depolamalı güneş enerjisi santralleri sayesinde önümüzdeki 10 yıllık dönemde yaklaşık 15 milyar dolarlık doğalgaz tasarrufu sağlanmasının öngörüldüğünü bildirdi.
Elektrik fiyatlarına yönelik olası zam ihtimaline ilişkin soruyu yanıtlayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şubat ayında yeni bir değerlendirme yapılabileceğini belirtti.
Yılmaz, “Şubat ayında hesap yapacağız, yine bir düzenleme yapabiliriz. 4 senede enflasyon yaklaşık yüzde 400'lere ulaştı, elektriğe 4 senede yapılan zam yüzde 89 seviyesinde. En az zammın yapıldığı sektör elektrik” dedi.
Sözcü
Mansur Yavaş’tan dikkat çeken sandık güvenliği açıklaması!203 izlenme
İmamoğlu’nun yandaş gazeteci Okan Müderrisoğlu’na yanıtı sosyal medyayı salladı !231 izlenme
Çelik devi konkordato istedi!160 izlenme
Gülen'in kasetini ortaya çıkaran Çağaptay Erdoğan'ı dönerciye benzetti: Gülen'in suç ortağı231 izlenme
Yollar kapatıldı ama Taksim Camii avlusunda eylem serbest33 izlenme
Virüs işte böyle yayılıyor! Şanlıurfa'da kol kola zikir!91 izlenme
Mansur Yavaş'a soruşturma iznine CHP'den jet tepki25 izlenme
Adaysız Ataşehir seçimini AKP'nin adayı kazandı11 izlenme
Tüm Türkiye’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları
'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında Erdoğan rekor kırdı!
800 bin emeklinin maaşı 23 bin 552 liranın altına düştü: Kök aylık sarmalı büyüyor
Erdoğan ve Berat Albayrak'ın mal varlığına yaptırımlar yola çıktı !