Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Türk Telekom'da yeniden yapılanma adı altında yandaşlara kadro açmak için deneyimli personelin emekliliğe zorlandığı, kurumsal hafızanın silinmeye çalışıldığı uyarısında bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, “Siyasi iktidar tarafından kendi yandaş kadrolarına yer açmak bahanesi ile emekliliğe teşvik uygulamaları düzenli ve zorunlu biçimde devreye sokulmuştur” denildi.

DANIŞMANLIK ALINDI
EMO Yönetim Kurulu imzası ile yapılan açıklamada Türk Telekom'da yandaş kadrolara yer açmak için deneyimli personelin emekliliğe zorlandığı ileri sürüldü. Durumu ‘bitmeyen senfoni' olarak tanımlayan EMO yönetiminin açıklamasında “Yeniden yapılanma adı altında nitelikli ve deneyimli meslektaşlarımız emekliliğe zorlanıyor” denildi. Türk Telekom'un yeniden yapılanma sürecine ilişkin defalarca yurtdışı danışmanlık firmalarından hizmet satın aldığının belirtildiği açıklamada “Bu firmalara büyük paralar ödendi. Bu firmaların yaptığı uygulamalar nedeniyle deneyimli kadrolar emekliliğe zorlandı. Bugün yaşanan yönetim, altyapı ve mali zafiyetin en büyük nedeni, şirketin yönetim kadrolarının siyasi iktidarın iç çekişmeleri kapsamında biat ve siyasi aidiyetlerine göre belirlenmesidir” denildi.

Türk Telekom'da özelleştirme sürecinin başladığı 2006'dan bu yana genel müdürlük dahil yönetim kadrolarının sık sık değiştirildiği belirtilen açıklamada “Yönetim krizinin faturası deneyimli ve nitelikli meslektaşlarımıza, çalışanlara kesilemez. Özelleştirme aynı zamanda büyük istihdam kaybına yol açtı. 15 yılda, 17 bin istihdam eksilmesi görüldü. Personel giderlerinde tasarruf yapıldığı iddia edilirken, 20102015 yılları arasında rekor düzeyde temettü dağıtıldı” denildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/telekomdapersonelemekliligezorlaniyor6356012/
AKP ve MHP için fırtına yaklaşıyor! Son seçim anketini canlı yayında açıkladı: 'Kışın AKP ve MHP'nin oyları düşebilir'49 izlenme
İsrail'in Celile bölgesine isabet eden İran füzelerinin görüntüsü ortaya çıktı41 izlenme
AKP, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkmasını bu sözlerle savundu!58 izlenme
Atatürk’e mektuplara yasak koyan bakanlık camilerde ok attıracak29 izlenme
Başkomutan’ın yeni görüntüleri ortaya çıktı: Düşmanı denize döktükten sonra Ankara'ya Meclis'e gelişi48 izlenme
Sektöründe Türkiye'nin açık ara en büyük şirketi 'eyvah eyvah' dedirtti!136 izlenme
İletişim Başkanlığı'nın 15 Temmuz afişinde büyük skandal!71 izlenme
Tunç Soyer’e Vahdettin’e hakaret soruşturması39 izlenme