Başlangıçta 31 Aralık 2024’te yürürlüğe girmesi planlanan sistem, Bakanlık tarafından yapılan açıklamayla 2026’ya ertelendi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile belirlenen bu yeni düzenleme, su israfını engellemeyi ve çevresel zararlara karşı daha etkin bir önlem almayı amaçlıyor.
Su ve atık hizmetlerinde tüketim arttıkça, fatura bedeli de artacak.
Çevre Temizlik Vergisi, katı atık toplama bedeli ve atık bertaraf bedeli tek bir kalemde tahsil edilecek.
Fazla su tüketen ve fazla atık üreten vatandaşlar, daha yüksek bedel ödeyecek.
Bu sistemin temel amacı, suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak ve çevresel etkileri azaltmak. Su ve atık yönetiminin daha sürdürülebilir hale gelmesi için bu uygulama büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.
Atık Yönetimi ve Atıktan Enerji Üreticileri Derneği (TAYED) Başkanı Ali Rıza Öner, su faturalarında yapılacak değişikliklerin ayrıntılarını paylaştı. Öner, belediyelerin bu yeni sistemden elde ettikleri geliri yalnızca su ve atık hizmetleri için kullanabileceğini vurguladı. Ayrıca, su faturasında artış olduğunda, ek bedellerin de yükselmesi bekleniyor.
Çok su tüketenler daha fazla ödeme yapacak.
Çöp miktarı arttıkça, fatura da kabaracak.
Elde edilen gelir yalnızca atık ve su yönetimi için kullanılacak
"Kirleten öder" sistemi, vatandaşları daha bilinçli su tüketmeye yönlendirmek için önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu düzenleme ile su tasarrufu sağlanırken, çevresel etkiler de minimuma indirilmeye çalışılacak.
Sözcü
CNN Türk’te 30 Ağustos skandalı! Büyük Taarruz'u da Erdoğan kazanmış20 izlenme
DEM partisi İstanbul'dan aday gösterme kararı aldı, isim Pazar günü açıklanacak29 izlenme
Kadına şiddet bitmiyor! Boşanma aşamasında olduğu eşini sokak ortasında bayıltana kadar dövdü, tutuklanarak cezaevine gönderildi50 izlenme
Sözleri AKP’de büyük kavga başlattı: "Yakarsa AKP’yi Bülent Arınç yakar"53 izlenme
Gıda fiyat artışında AB’yi 11’e katladık14 izlenme
Enflasyon 24 yılın zirvesinde40 izlenme
Facia sonrası skandal paylaşımlar! Ölenlere küfür yağdırdılar15 izlenme
Depremin merkez üssü Malatya Kale'den ürküten görüntü! Bölgeden dumanlar yükseldi57 izlenme
2023 seçimleri için korkunç oy pusulası iddiası! AKP bunu da yapar mı?
Antalya'da 4 ilçede orman yangını: Evler tahliye edildi
Sedat Peker hastaneye kaldırıldı! Çarpıcı görüntüler
Yenidoğan Çetesi duruşmasına alınmayan aileler isyan etti! "Çocuklar ölürken çevik neredeydi? Beni içeri alır mısınız? 12 bebekten biri benim bebeğim. Canım yanıyor"