Adana'nın Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüdüğü anlar, yine Suriyeli bir kişi tarafından 11 Ocak'ta sosyal medyada paylaşıldı.
DHA'da yer alan habere göre, görüntülerin yayılmasının ardından olayla ilgili haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerin tespitine çalışan polis, eşkalleri belirlenen 20 kişiyi gözaltına aldı.
Olayla ilgili çalışmada şüphelilerin, Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan ve kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan grupta yer aldığı, aralarında uzun süredir fikir anlaşmazlığı yaşandığı belirlendi.
Bazılarının araçlarına yazdığı 515 sayısının da Arap Haşimiler Devleti'nin sembolü olduğu tespit edilirken, gözaltına alınan 20 Suriyeli de haklarında yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 19 Suriyeli sınır dışı edildi. İşlemleri tamamlanmayan Suriyelinin ise adli sürecinin devam ettiği bildirildi.
Özgür Özel'e saldırmıştı: Çevredekiler saldırganı tekme tokat dövdü!57 izlenme
Havada karada usulsüzlük!158 izlenme
Uluslararası anket şirketi açıkladı: Saray İttifakı'nın çöküşü durdurulamıyor!63 izlenme
Adıyamanlı depremzede Pınar Arslan elindeki konuşma kağıdını yırttı: "Bugün bu tesettürümle ve ben CHP'liyim. AKP'den CHP'ye geçtim. Kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım"40 izlenme
Tunç Soyer açıkladı: Bir mahalle boşaltılıyor93 izlenme
50 kişiye sosyal medya operasyonu195 izlenme
Beşar Esad iktidarının devrilmesinin ardından Suriyeli Muhalifler Hafız Esad'ın mezarını ezdi60 izlenme
Yazılı sınavda '91.92' puan aldı, mülakatta 3 dakikada elendi!70 izlenme
Bakan Pakdemirli’nin ‘uçmuyor’ dediği Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları gösteri yaptı !
Binlerce öğrencinin hayali konsolosluk kapısında kaldı!
Kartalkaya faciasında flaş gelişme: Bakanlığın 9 çalışanına yurt dışı yasağı
2. Abdülhamid'in torunu: Varsa dolarınız satın, 1.5 TL'ye inme durumu var