İki hafta önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik bayram ikramiyesi artışıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını duyurmuştu.
AKP'nin son grup toplantısı öncesinde gazetecilerin bayram ikramiyesi ile ilgili sorusunu cevaplayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Giresun'da Mehmet Şimşek ile Vedat Işıkhan'la yapacağı toplantıyı işaret ederek "Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda gündeme gelmeyecek. Bu toplantı bölgesel kalkınma konulu toplantı" demişti.
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, ise dün ikramiyelerle ilgili yaptığı açıklamayla milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı.
İklim Kanunu yasa teklifine ilişkin düzenlenen basın toplantısına katılarak gazetecilerin sorularını cevaplayan AKP'li Güler, emeklilere verilen bayram ikramiyesi için bir çalışmalarının olmadıklarını söyledi.
2018 Haziranında 1000 lira olan bayram ikramiyesi, 2025 Ocak sonunda
TÜİK enflasyonuna göre 7 bin 888 lira, İTO istanbul Ücretliler Geçinme Endeksi'ne göre 10 bin 623 TL olması gerekiyor.
Sözcü
Verginin vergisinin vergisini ödeyeceğiz19 izlenme
Meclis’e 69 lüks araç! Isıtmalı koltuk, otomatik klima95 izlenme
CHP açıkladı: Urfa’daki kaçak elektrik öyle bir noktaya geldi ki…537 izlenme
Bahçeli'nin 'Ocak dışısın' dediği isim davul ve zurnayla cezaevinden çıktı.29 izlenme
TRT ve Turkcell'de neler oluyor? Personele 'seçim gecesi gelmeyin' talimatı verildi40 izlenme
İstanbul seçimi: Dört şirket birden anket sonuçlarını açıkladı!388 izlenme
Bakan Tüfenkci: Çiftlik Bank gibi 11 girişim daha var!427 izlenme
Sedat Peker'den yeni bomba!63 izlenme