İlki Ocak ayında yapılan emekli ve memur maaş zammı ikinci kez Temmuz ayında yapılacak. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise ilk 5 ayda yüzde 15.26 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında açıklanacak Haziran enflasyon oranları ile birlikte emekli maaş zammı belli olacak.
EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilk 5 aylık tüketici enflasyonu da milyonlarca emekli ile memurların enflasyon farkı ile 6 aylık zam oranını büyük ölçüde ortaya çıkardı.
Haziranda TÜFE'nin yüzde 1 veya yüzde 2 gerçekleşmesi ve ilave refah payı verilmemesi halinde memur ve memur emeklilerine yüzde 14.2515.38, diğer emeklilere de yüzde 16.4117.56 oranlarında zam yapılacak.
YILIN BAŞINDA YÜZDE 30 ZAM YAPILMIŞTI
Yılın başında memur ve memur emeklilerine yüzde 8 toplu sözleşme zammı, 8.48 puan enflasyon farkı ve 13.52 puan da refah payı olmak üzere toplam yüzde 30 zam yapılmıştı.
Eski SSK ve BağKur emeklilerinin zammı da 14.6 puan refah payıyla birlikte yine yüzde 30 olmuştu.
Temmuz ayında memur ve emeklilerine yüzde 6 toplu sözleşme zammının yanı sıra haziran enflasyonu yüzde 1 çıkarsa yüzde 7.79'luk enflasyon farkı dahil yüzde 14.25 zam; yüzde 2 çıkarsa yüzde 8.85 enflasyon farkı dahil toplam yüzde 15.38 zam yapılacak.
Bu durumda en düşük memur emekli aylığı 7 bin 782 liradan en fazla 9 bin 14 liraya çıkacak.

YÜZDE 20'LERE ÇIKABİLİRDİ
Eski SSK ve BağKur emeklileri 6 aylık gerçekleşen enflasyon kadar zam alacağı için haziran TÜFE'nin yüzde 1 ya da 2 çıkması durumunda zam oranı yüzde 16.4117.56 seviyelerinde olacak.
İlave artış yapılmazsa halen 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı en fazla 8 bin 817 lirayı görecek.
Seçim öncesi verilen ücretsiz doğalgaz müjdesi enflasyona sıfır olarak yansıtılıp TÜFE aşağı çekilmemiş olsaydı 6 aylık zam oranları yüzde 20'ler civarında gerçekleşebilecekti.
Sözcü
Enerji Bakanı Bayraktar: Gabar'da rekor kıracağız36 izlenme
İsrail ordusundan skandal video! "İran’ın füzeleri bile İsrail ruhunu durduramaz"38 izlenme
Ekonominin özeti Mehmet Şimşek’in yediği kumpirde gizli! Yüzde 131 zam geldi32 izlenme
Sahte diploma çetesi hâlâ iş başında! Çete üyesi konuştu: “Tüm diplomalarımız e-Devlet, MEB, ÖSYM onaylıdır”22 izlenme
Kadınlar AKP’den kopuyor33 izlenme
İran'ın ABD ve İsrail saldırılarına misilleme olarak fırlattığı füzeler Hayfa semalarında görüntülendi!17 izlenme
Kara Propaganda Devam Ediyor! Muhalefeti Yalan Afişlerle Hedef Aldılar46 izlenme
Motorine büyük zam!30 izlenme
Millet İttifakı'na bir siyasi partiden daha 'destek' geldi!
İran’dan Trump’a rest: "Savaşırsanız savaşırız!"
Merkez Bankası Başkanı'na soruldu: Enflasyonu düşürmek için herkes faiz artırırken biz neden indiriyoruz?
Küba'da 142 yıllık otelde patlama gerçekleşti! 32 kişi hayatını kaybetti, 19 kişiye hala ulaşılamadı