İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Üsküdar Belediyesi'ne ait bir araçtan yapılan hilafet çağrısı için kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.
2016'da Türkiye Gençlik Vakfı'nın, Üsküdar Belediyesi'ne ait ses sistemi donanımı bulunan bir aracı kullanarak hilafet çağrısı yaptığı ortaya çıkmış ve suç duyurusunda bulunulmuştu. O dönem İçişleri Bakanlığı'nın bu konuya dair Üsküdar Belediyesi ile ilgili soruşturma izni vermemesi üzerine Danıştay'a yapılan itiraz da ret cevabıyla sonuçlanmıştı.
Başsavcılık, Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, belediye yetkilileri ve anonsu yapanlarla ilgili toplu bir kararla, bakanlıktan gerekli soruşturma izninin verilmemesini gerekçe göstererek "kovuşturmaya yer yoktur" dedi.
2016 yılından bu yana süreci takip eden avukat Onur Cingil, İçişleri Bakanlığı'nın sadece belediye başkanı Hilmi Türkmen için soruşturma izni vermediğini vurgulayarak, "Savcılık, araç tahsisinde sorumlu olan Belediye görevlileri ve bu anonsu yaparak Halifelik çağrısını gerçekleştiren kişiler hakkında soruşturma için herhangi bir engel olmamasına rağmen gerekçesiz bir şekilde takipsizlik kararı verdi" sözleriyle tepki gösterdi.
Cingil, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Belediyesinin resmi aracından 'Halifelik' çağrısı yapıldı ve Cumhuriyet'in Bakanı ile Cumhuriyet'in Savcısı dosyayı kapattı" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başsavcılık kararına itiraz edildiği öğrenildi.
13 Aralık 2016 tarihinde AKP'li Üsküdar Belediyesi’ne ait bir araçtan yapılan hilafet çağrısına ilişkin suç duyurusunu değerlendiren İçişleri Bakanlığı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında soruşturma izni vermemişti. Bakanlık, soruşturma izni vermeme gerekçesi olarak; hilafet çağrısının yapıldığı aracın farklı bir amaçla belediyeden talep edilmesini göstermişti.
İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermediği belge ilk kez halktv.com.tr'de ortaya konmuştu.

TTB duyurdu: Konya’da doktorun öldürülmesinin ardından sağlıkçılardan iş bırakma kararı!47 izlenme
Yargıtay cezayı bozdu, mahkeme direndi: Kızını istismar eden erkeğe 30 yıl hapis!48 izlenme
Çatışmalarda 38. gün: "Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim"25 izlenme
İşte yoksulluğun fotoğrafı: Çöpte ikinci el kavgası!41 izlenme
Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Partili Örs'ü darp eden AKP'li Işık'ı övdü! "Ecdat geleneğidir, adamın dibiymiş; elleri dert görmesin"40 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın tehdidine yanıt: Şimdi yapsana, elinizi tutan mı var?265 izlenme
Köprü garantilerinin tutması için her gün bayram olması gerekiyor!58 izlenme
Asgari ücretli zamla daha da fakirleşecek46 izlenme
Adil Öksüz’ün yeğeni AKP’den aday!
AKP, şehit ailelerinin sahtekâr dediği Şerife Boz'un heykelini dikmiş!
Çarşı pazarda ekonomik krize isyan büyüyor: "Oyları toplarken yalvarıyor şimdi nerede?"
İsrail'den vatandaşlarına seyahat uyarısı: "İstanbul'u olabilecek en hızlı şekilde terk edin!"