Türker Ertürk, Gara operasyonunun amacının AKP iktidarının siyasi amacı olduğunu, kötüye gidişlerini durdurmak için bir başarı hikayesi yazma amacıyla yapıldığını, Hulusi Akar'ın da istifa etmesi gerektiğini açıkladı.
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün Gara operasyonuyla ilgili çok konuşulacak açıklamaları şöyle:
ERDOĞAN HESAP VERMELİ!
"Süleyman Soylu'nun bu konuda yeterince ilgili olmaması lazım. Niye? Bu konunun orada rehine olanların kimliklerine bakıyorum genelde Savunma Bakanı'nın (Hulusi Akar) hesap vermesi gereken bir yer. Veya Cumhurbaşkanı en tepe yönetici olarak vermek durumunda.
"56 YIL SONRA NEREDEN ÇIKTI BU OPERASYON"
56 yıldır buradalar. Yeni birşey değil. Nereden çıktı bu kurtarma operasyonu? Bu kurtarma operasyonunun siyasi hedefi ne? Normal bir kurtarma operasyonunda siyasi hedef nedir? Devletler, vatandaşlarını kurtarmak ister. Bir güven mesajıdır. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu taşımanın anlamı budur. Devlet size sahip çıkmamış ki? Hatta bunları yok saymış!
Sayın Milletvekili (Murat Bakan) "Meclis'te bana yanıt vermediler" diyor. Bunu basında da sansürlemişsin yok saymışsın. Bugün niye dile geldi?
AKP'NİN GARA OPERASYONUNU YAPMASININ HEDEFİ!
Siyasi iktidarın siyasi hedefi şu; İktidar çözülüyor, oy olarak bitiyor. Kamuoyu yoklamalarında muhalefetin 7 puan altına düşmüş. Ne yapmak istiyor? Bu kötüye gidişi durdurabilecek bir başarı öyküsüne, öykülerine ihtiyaçları var.
Bunları da planlamışlar; Gaz çıktı, Ayasofya, Mavi Vatan, Ay'a varmak...
İktidarın Mavi Vatan endişesi olsaydı 2002'den 2019'a kadar bir sahibiyet gösterirdi. İlk sahibiyeti 2019'da. Ne için? Çünkü Libya'da iç savaşa İhvan lehinde katılacak, bunu da milli bir olay olarak Türk topluma satmak lazım. Bu bu işe yaradı. Deniz Yetki Alanları sınırlandırma Antlaşması....
Burada da bakın 56 yıldır ilgilenmiyorsun! Bugün ilgileniyorsun. Ne için? Başarı öyküsü! Bunları kurtardığını düşün. Sayın Erdoğan bunları arkasına alacak, medyanın önüne çıkacak, halka konuşma yapacak... Tesirli olur mu? Bunun için yaptılar!
Ve emin olun baştan çerçeveyi çizdiğim gibi. Bunun başarı şansı yüzde 20 bile yok. Ne için yüzde 20 şansı olan bir operasyona girişiyorsun da başka türlü yöntemler denemiyorsun.
http://www.krttv.com.tr/gundem/davullazurnaylaoperasyonagidilmezh64509.html
128 milyar dolardan, Putin'e, SADAT'tan TÜRKEN'e; Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 10 zor soru!57 izlenme
Kemer Country’de yeni gelişme: Yürütmeyi durdurma kararı çıktı, plan yeniden hazırlandı55 izlenme
CHP'li Ağbaba, Erdoğan'ın anahtar teslimini duyurduğu deprem konutlarının arkasındaki gerçeği açıkladı50 izlenme
1 Mayıs’ta çalışan işçiler: "Kazandığım hiçbir para yetmiyor, çalışmak zorundayım"19 izlenme
Putin Yaptırımlar kapsamlı küresel bir krizi tetikliyor dedi41 izlenme
ORC’den Mehmet Şimşek’i düşündürecek anket: Yüzde 77’si ‘hayır’ dedi!43 izlenme
AKP'nin kalesi Eyüp'te İmamoğlu'na büyük destek 'Millet tatile gitmeyecek, İmamoğlu Seçimleri yine kazanacak !'485 izlenme
1879 gözaltı, 260 tutuklu, 468 adli kontrol28 izlenme
Bilal, belediyeye kıl çadır kiraladı
Mansur Yavaş'tan muhteşem 30 Ağustos videosu! 'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir.'
AKP'li bacımız 16 sene sonunda 1 şartla uyanmış ! 'Suriyelileri göndermezse Tayyip'e oy yok'
Yeni ekonomik model meyvelerini veriyor! İcra dairelerindeki dosya sayısı rekor kırdı!