Ardı arkası kesilmeyen zamlar yüzünden dar gelirler bayram sevinci yaşayamadı. DİSK EmekliSen Başkanı Cengiz Yavuz, milyonlarca emeklinin bayrama yoksullaşarak girdiğini söyledi. Emeklilerin açlık sınırı altında asgari ücretten dahi düşük maaşları enflasyona direnemez hale geldiğini belirten Yavuz, “Emeklilerin cepleri boş, buzdolapları boş, ilaç kutuları boş. Emeklilerin posta kutularında biriken faturalar var” dedi.
2 bin liralık bayram ikramiyesinin biriken faturaları ödemeye, buzdolabını doldurmaya, torunları sevindirmeye, bayramı bayram tadında geçirmeye yetmediğini belirten Yavuz, emeklilerin torunlara harçlık da veremez hale geldiğin kaydetti.
FATURALARA YETMİYOR
EmekliSen Başkanı Yavuz, Türkiye'de halkın bütün kesimlerinin büyük ve derin bir yoksulluğun pençesinde boğuştuğunu, her geçen gün artan hayat pahalılığı yüzünden emeklilerin günlerini yaşam mücadelesi vermekle geçirmek zorunda kaldığını ifade etti.
Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emeklilerin sosyal ve kültürel yaşamdan tamamen çekildiğini anlatan Yavuz, milyonlarca emeklinin bu bayrama eskisinden daha da yoksullaşarak girdiğini kaydetti. Yavuz, emeklilerin 2 bin liralık bayram ikramiyesiyle biriken faturaları ödemeye, esnafa olan borçları kapatmaya çalıştığını, bu nedenle torunlara bayram harçlığı verecek paranın ceplerde kalmadığını söyledi.

Cengiz Yavuz
DİSK EmekliSen Başkanı Cengiz Yavuz, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtirken, “Emeklinin bayram ikramiyesinden, buzdolabından, pazar poşetinden eksilterek krizden çıkmaya çalışanlar bilsinler; 1 Mayıs'ta alanlarda, 14 Mayıs'ta sandıktayız” diyerek seçime işaret etti.
Yavuz, “İnsan onuruna yakışır bir yaşam talebimizi meydanlardan haykıracağız. 14 milyonu aşkın emekli ve hak sahibi yoksul için hesabı mahşere bırakmayacağımızı haykıracağız. 14 Mayıs günü, krizin faturasını halka ödetemeyeceklerini bildireceğiz” dedi.
Sözcü
Saraçhane davasında karar: 35 genç hakkında beraat!22 izlenme
Peker ailesinin sessizliğini Celal Han Peker bozdu: Aylar sonra ilk paylaşım!199 izlenme
Savaşın çocukları: Ukrayna’da çok sayıda kişi sığınaklarda bekliyor65 izlenme
Eğitim Uzmanı, Nagehan Alçı’ya katlanamadı! 'Alın beni yayından!'83 izlenme
MHP’li başkan şikâyet etti, AKP’li başkan "zimmet ve resmî belgede sahtecilik" suçundan 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı!75 izlenme
Bütün binaları yıkılan AKP’li müteahhit böyle ihya oldu: Kimseyle rekabet etmeden yüzlerce ihale aldı42 izlenme
ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın Türkiye ile yaşadığı gerilimler88 izlenme
Esad'dan dikkat çeken hamle: Asker kaçakları için genel af ilan etti57 izlenme
Türkiye'nin konuştuğu skandalda son nokta: Torbacıyı narkotik başkomiseri yapmışlar!
Narin soruşturmasında 'WhatsApp grubu' detayı: En ufak hareketi paylaşıp sonra sildiler!
Kanal doğurdu: Kanal Çanakkale!
Enflasyon Temmuz ayında neden arttı? Merkez Bankası zam yükünü itiraf etti