Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs’ta en düşük emekli maaşının artışı için açıklama yapacağını bildirdi. Vedat Bilgin, “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım” dedi.
Vedat Bilgin, 1 Mayıs’ta emekli maaşları hakkında herhangi bir açıklama yapmazken sosyal medya hesabından Ramazan bayramı için bir mesaj paylaştı.
Bilgin’in açıklama yapmaması sebebiyle gözler AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Bugün işçilerle birlikte iftar yapan Erdoğan, alım gücünün ‘bir parça’ düştüğünü söyleyerek, “Önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha güzeli için mücadele edeceğiz. Bunun ne demek olduğunu en iyi siz işçi kardeşimlerim bilir” dedi.
Yandaş medya ise Erdoğan’ın konuşmasını “En düşük emekli maaşı ne kadar olacak” başlıkları ile son dakika haberi olarak geçti. Erdoğan konuşmasında emekli maaşlarına ilişkin herhangi bir ‘müjde’ veya ‘sürpriz’ açıklama olmadı.
Tele1
RTÜK muhalif medyaya ceza yağdırdı: 7 kanala 22 milyon liradan fazla ceza40 izlenme
Melih Gökçek'ten milli voleybolcu Ebrar Karakurt için skandal çağrı!54 izlenme
Zam oranlarına büyük tepki: "Emekli açlığa mahkum edildi!"109 izlenme
Otobüs şoförü konuşunca, sırf İmamoğlu'nu kötüleyebilmek için AKP'li trollerin yaptığı şeytanlık ortaya çıktı !683 izlenme
Küçükçekmece’deki 3 katlı binanın çökme anı kamerada48 izlenme
Yine Çanakkale yine adrese teslim akademisyen ilanı29 izlenme
Saray’ın 2024 gideri dudak uçuklattı!35 izlenme
AKP'li belediye, vergi borcuna karşılık camileri satıyor40 izlenme
Ece Üner'in Rasim Ozan Kütahyalı isyanı: "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bir evladı değil miyim?"
Sinan Ateş'in ablasına tehditler savurdu! "Elbet bir yerde..."
Türkiye vahşeti konuşurken İçişleri Bakanı'ndan TEKNOFEST paylaşımı
Alkole büyük zam! Zam yağmuru 1 hafta sürecek!