31 Mart Yerel Seçimleri'nde AKP'den belediye başkan adayı olan ancak seçimi kaybeden ya da aday gösterilmeyen bazı isimlerin bakan yardımcısı ve AKP'li başkanlara danışman yapıldığı ortaya çıktı.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, 31 Mart'ta AKP'nin Bolu belediye başkan adayı olan Fatih Metin, CHP adayı karşısında kaybetti. Metin, seçim sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atandı.
AKP'nin İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz da seçimi kaybettikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na getirildi.
AKP'den iki dönem İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Misbah Demircan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde partisi tarafından aday gösterilmedi. Seçim sonrası ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı oldu.
Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan ve 31 Mart'ta AKP'den Büyükçekmece adayı gösterilip seçilemeyen Mevlüt Uysal da mayıs ayında Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
Milas Belediye Başkanlığı'nı kaybeden AKP'li Barış Saylak ise Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü oldu.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP'li Burhan Sakallı, seçimi kaybetti ama Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e danışmanı oldu.
Yerel seçimde Adapazarı Belediye Başkan aday adayı gösterilen AKP'li eski Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği koltuğuna oturdu.
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ise eski AKP Bayburt Demirözü Belediye Başkanı olan ve son seçimde aday gösterilmeyen Selami Ersen atandı.
AKP'den Araban Belediye Başkan aday adayı olan Gökmen Gökçek de aday gösterilmedi ama Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Strateji Geliştirme Daire Başkanı oldu.
TEBA: Yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 9420 izlenme
7,5 milyar TL’lik vergi borcu sıfırlandı25 izlenme
AKP'li isimlere ek gelir kapısı: Huzur hakkı!39 izlenme
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan Bakan Ersoy'a sert sözler12 izlenme
Ziyaretçi akını Salda Gölü sahilinde derin çukurlar oluşturdu!104 izlenme
Putin’in 700 milyon dolarlık mega yatı Türkiye’ye kaçıyor iddiası!47 izlenme
Cumhur İttifakı’na yüzde 68 oy çıkan Samsun bakın nasıl rekor kırdı!98 izlenme
Sinan Ateş’in katilini İstanbul’a kaçıran Audi aracı daha önce kimin kullandığı ortaya çıktı!34 izlenme