YAKLAŞAN Ramazan Bayramı öncesi emekliler, düşük maaşlar ve yüksek fiyat artışları nedeniyle kara kara düşünüyor. Bayramı endişeyle bekleyen ve 10 bin TL alan emeklilerin ne tatile gidecek, ne de evde kalıp toruna harçlık verebilecek gücü var. “Otel tatili”nin hayalini bile kuramayan emekli, kendisine ait aracı olsa bile litresi 45 TL’ye yaklaşan akaryakıt ve yanına yaklaşılamayan uçak bileti fiyatları nedeni ile otobüsle seyahat etmek zorunda kalacak. Otobüsle, İstanbul’dan Sivas’a veya Kars’a gitmek isteyen bir vatandaşın tek yön için 1.2001.300 TL ödemesi gerekiyor. 4 kişilik ailenin sadece otobüs bileti parası, emeklinin bir aylık maaşına denk geliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 6.22 dolara denk gelen en büyük banknotu 200 TL’yi çocuklar artık “harçlık” olarak kabul etmiyor. 200 TL bayramlık harçlığı alan bir torun, o para ile ancak sinemaya gidebilir. Ancak film seyrederken patlamış mısır bile alamaz. Veya 200 TL ile sadece “fast food” yemek yiyerek karnını doyurabilir.
KOLONYA DA LÜKS
Memlekete gidemeyen emeklinin alternatifi bayramı evinde geçirmek. O da ucuz değil. Cevizli baklava 500 TL’den, fıstıklı baklava 800 TL’den başlıyor. Emekli, bayramlaşmak için kapının ziline basan mahallenin çocuklarına dökme şeker ikram etse kilogramı için 140 TL ödemesi gerekiyor. Eve misafir geldi, “zincir market işi” 350 gramlık bir kutu çikolata almak için 200 TL, madlenin kilogramı için de 1.000 TL’lik harcama yapılması gerekiyor. Bayram ziyaretinin olmazsa olmazı kolonya da zamlardan payını aldı. Eski bayramları hatırlatan bilindik bir markanın 400 mililitrelik bir şişe kolonyası 150 TL’den satılıyor.
Sözcü
İran mı vurdu? Dünyayı sarsan 12 füze!68 izlenme
Emekliler İzmir'de meydanlara çıktı35 izlenme
Elektrik faturasında adaletsiz karar: Adaletsiz ama ödeyin!264 izlenme
AKP'li çiftçi isyan edip AKP'nin kapısına dayandı! TMO almadığı için elinde kalan buğdayını AKP Doğanhisar İl Başkanlığı binasının önüne döktü44 izlenme
Canan Kaftancıoğlu'na dert yanan pazar esnafı kan ağlıyor 'Zaten açız abla. Bir kıvırcık olmuş 10 TL!'61 izlenme
'Adalet yoksa oy da yok' yazan tişörtle Erdoğan'ın mitingine girmek isteyen yurttaş gözaltına alındı44 izlenme
İmamoğlu’na kaset kumpasları hazırlanıyor!400 izlenme
Üreticiden tabutlu eylem! ‘Fındık öldü ruhuna Fatiha’ yazdı, yayın yaptı44 izlenme
Trump Erdoğan'a verdiği sözü hızlı unuttu: Türkiye'yi yeniden listeye ekledi
Milyonları ilgilendiriyor: AYM’den ehliyet iptallerine ilişkin karar
Taciz iddiasıyla yargılanırken şeriat mahkemesi istemişti! O öğretmen için karar
Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu yoğun bakımda!