Emeklilerden Ankara'da ek zam protestosu: “Bizi yoksulluk ücretine mahkum etmeyin”

36 izlenme 16 Temmuz 2024
Reklamlar

En düşük emekli aylığına 2 bin 500 lira zam yapılması teklifinin ardından sendikalar Ankara’da eylem yaptı.


AKP bugün en düşük emekli aylığıyla ilgili kanun teklifini TBMM'ye getirdi. Teklifte en düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılması öngörülüyor.

Teklifin ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde birçok emekli derneği ve sendikası Ankara Sakarya Caddesi’nde toplandı.

“Bizi yoksulluk ücretine mahkum etmeyin” diyen emekliler, yıllarca verdikleri emeğin karşılığını istediklerini belirtti.

Emeklilere yapılacak zam, önce komisyona gelecek, komisyondan sonra TBMM Genel Kurulu'nda tartışılacak ve yapılacak oylama sonucu kanunlaşarak yürürlüğe girecek.

Düzenlemeden etkilenecek emekli sayısının 3 milyon 703 bin 788 kişi olduğu belirtilmişti.

Sözcü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li vekilden işsizlik açıklaması: Gazetelerde o kadar çok iş ilanı görüyoruz ki… Türkiye #İzmir'deki #deprem'e ağlarken Erdoğan Van'da gülerek partisini övdü! 'Böyle bir parti yok, sadece AK Parti' CHP'den emekli maaşı ve asgari ücretin artması için dikkat çeken eylem İstanbul’da her 100 evden 17’si belediyeden yardım istiyor!