Home
13 Ekim 2023 ( 35 izlenme )
Reklamlar

Emeklilere 5 bin TL ödenmesine ilişkin düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine toplantısının ardından emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurmuştu. Bu ödeme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifine önergeyle eklenmiş ve komisyon tarafından kabul edilmiştir.

Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılmasına ilişkin düzenleme, hızlı bir şekilde Meclis sürecinden geçirilirse, Kasım ayının 15'ine yakın bir tarihte gerçekleştirilecektir. Bu ödeme, çalışmayan emeklilere yönelik bir destek olarak planlanmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararı açıklarken emeklilere verilen bu ödemenin toplam maliyetinin 61 milyar lirayı aşacağını belirtmiştir.

Emeklilere yönelik bu ödeme, emeklilerin ekonomik durumlarını rahatlatmayı amaçlayan bir önlem olarak gündeme gelmiştir. Bu tür ödemeler, emeklilerin yaşam standartlarını artırmak ve ekonomik sıkıntılarını hafifletmek için yapılan çeşitli sosyal yardımların bir parçasıdır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İşte AKP gerçeği! Erdoğan'ın hemşehrisi ekonomiyi eleştirince hayatı alt üst oldu! Çukurova Belediyesi Adana'da tatile gidemeyen çocukları eğlendirmek için parklara su oyun parkı sistemi kurdu Demirören'in şirketi bakın hangi ihaleyi kazandı? Kastamonu-Karabük hattı alev çemberi; 5 mahalle boşaltıldı, 5 kişi gözaltına alındı