Emekliler, kasım ayının ilk yarısı ödenmesi beklenen ikramiyeye tepkili. ANKA Haber Ajansı’na konuşan emekliler, sadaka istemediklerini insanca yaşayacakları bir emekli maaşı talep ettiklerini dile getirdi.
Tüm Emeklilerin Sendikası üyesi Selma Solmaz, şunları söyledi:
“ÇALIŞAN EMEKLİLER NEDEN ÇALIŞIYOR? HİÇ SORUYOR MUSUN TEK ADAM OLARAK? ÇALIŞAN EMEKLİ ÇOCUĞUNU OKUTAMIYOR”
“Ben buradan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi şahsına seslenmek istiyorum. Maşallah bu sefer tebrik ediyorum. Halkı ikiye böldün, emeklileri de ikiye böldün. Çalışan emekliler, çalışmayan emekliler. Çalışan emekliler neden çalışıyor? Hiç soruyor musun tek adam olarak? Çalışan emekli çocuğunu okutamıyor. Mesela ben. Bana 5 bin lira vermiyorsun. 4 bin lira küsur vereceksin bana. Fazla çıkmıyor. Kızımın okulundan 3 bin 600 liralık kitap parası istemişler. Ben şimdi bu parayı mı vereyim, banka kartlarını mı ödeyeyim? Ne yapayım? Çalışan emekliler bugün buraya gelemedi. Çünkü çalışmaya mecburlar. Paraları yok.
“YOLLARDAN TOPLAYA TOPLAYA GELDİM. EMEKLİYİM İŞTE, TOPLUYORUM DA YİYORUM. TOPLAMASAM YOK. BENİ BU HALE GETİREN SENSİN. SEN UTANMALISIN”
‘Sendikaları kapatın’ diyorsunuz. Kapatmaya çalışıyorsunuz. Bir elin nesi var, hiçbir şeyi yok. Biz birleşe birleşe… Sendikamızı kapatamazsınız. Sendikamızdan vazgeçmiyoruz. 1960’lı yıllardaki fabrikaların sendikal durumuna döndürdünüz bu işi. Fabrikatörler nasıl sendika üyesi olanları dövüyorlardı, öldürüyorlardı, işkence yapıyorlardı, aynı bu durumdasınız. Sen de parasal olarak bize işkence yapıyorsun. Ben utanmıyorum. Al sen utan. Yollardan toplaya toplaya geldim. Emekliyim işte, topluyorum da yiyorum. Toplamasam yok. Beni bu hale getiren sensin. Sen utanmalısın. Hani Hz. Ömer’in adaletiydi? Hani aç kalan varken sen tok yaşayamıyordun? Hani sen Hz. Ömer’in adaletini kullanacağım diyerek ilk gelişiniz buydu. AK Parti’yi ilk kuruşunuz buydu. Hz. Ömer’in adaleti nerede? Hz. Ömer’in adaletini sen bana ver ki ben de sendikalı olmayayım.”
Odatv.com
Suriye kökenli seçmenin de kafası karışık!
Muhbir vatandaşa 11 milyon TL ödendi!
Iraklılara Arapça eğitim veren özel lise!
AKP'de bir istifa daha! İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı istifa etti!
CHP Kurultayı’nda gözler oraya çevrildi: Bir TIR dolusu imza! Gören bir daha baktı
BOTAŞ’tan ‘doğal gaz zammı’ açıklaması
Diyanet İşleri'nin yemekhane ücretlerinde adaletsizlik: İşçiye farklı yöneticiye farklı zam
Bir ilde daha ekmeğe rekor zam geldi! Fırına gidenler fiyatlara isyan etti
Emekli emniyet müdürüne çocuğa cinsel istismardan 13.5 yıl hapis
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde ne? Nevşin Mengü kulis bilgiyi açıkladı
"Sıcaklık virüsü engelliyor" tezi çöktü! Kanıtı ise Türkiye'deki o il!
Hande Fırat'tan '15 Temmuz' iddialarına yanıt: "Suçum demokrasiye sahip çıkmaksa suçluyum"
Bir ay önce açılan adliyenin tavanı çöktü!
Deprem uzmanı onlarca şehir ve ilçeyi tek tek sıraladı! "Buralardan ev almayın, kiraya oturmayın