Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Emekliye fitre verilebilir" açıklamasıyla gündem olmuştu. Erbaş, aynı zamanda emekliliği ile ilgili dikkat çeken detaylarla da gündeme geldi. 40 yıllık meslek hayatını tamamlamak üzere olan Erbaş, emekli olursa alacağı maaş ve ikramiye ile “süper emekli” unvanını kazanacak.
64 yaşındaki Ali Erbaş, 1961 doğumlu ve bu yıl emekliye ayrılmayı planlıyor. Emekli olduğunda, 87 bin TL maaş alacak ve 2 milyon TL emekli ikramiyesi ödenecek. Önümüzdeki yıl 65 yaşına girecek olan Erbaş, 2026 yılının Eylül ayında emekli olursa, maaşı ve ikramiyesi katsayı artışlarıyla daha da yükselecek.
Diyanet İşleri Başkanı, görevde olduğu 8 yıl boyunca 45 farklı ülkeyi ziyaret etti. Erbaş’ın son gezileri arasında Malezya, Endonezya ve Pakistan da yer alıyor. Halen Ankara’nın Bilkent semtindeki 1404 TL kira ile oturduğu tripleks villa, dikkat çeken başka bir detay. Bu villaların kira bedeli 100 bin TL’den başlarken, satış fiyatları ise 40 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor. Erbaş’ın su, elektrik, doğalgaz ve telefon giderleri de devlet tarafından karşılanıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde asgari ücretliler ve emekliler için fitre verilmesi gerektiği yönünde bir fetva açıklamıştı. Fetvaya göre, Ramazan ayında asgari ücretli veya emekli maaşı ile geçinemeyenler için fitre verilebileceği belirtildi. Ancak bu açıklama, emekliler arasında "Eskiden biz fitre verirdik, şimdi fitreye muhtaç olduk" şeklinde tepkilere yol açtı.
Bir süre önce Audi A8 marka makam aracı kiralayan Ali Erbaş, büyük tepkiler üzerine geri adım atarak “Bana bir Audi’yi çok gördüler” şeklinde açıklama yaptı. Bu gelişme de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
halktv.com.tr
Ankara'da tanzim satış kuyruğundaki emekli kadın böyle isyan etti 'Korkuyorum maaşımızı da vermezler, aç kalacağız aç !'
Sakarya gaz sahası ABD'li şirketlere pazarlandı!
Koronavirüs hastası olduğunu gizleyen kadın, doğum yaptıktan sonra tedaviye alındı!
MÜSİAD TÜSİAD'ın açıklamalarına "toplumsal huzuru zedeleyici içerikte" dedi
İstanbullunun mecburi alışveriş rotası: İndirim marketleri
Bahçeli'nin çıkışı sonrası Öcalan'ın avukatları harekete geçti
Teğmenlerle ilgili kararın detayı: 5 üye 'ihraç' dedi, 4 üye karşı çıktı
SGK Başmüfettişi İsa Karakaş bombayı patlattı: Emekli ikramiyeleri için net rakam verdi
FETÖ GİTTİ, ENSAR GELDİ! Sınavda kopya rezaleti!
Oylar eşit çıktı: CHP ve AKP itiraz etti, Ardahan Çıldır’da oylar üçüncü kez sayılacak
Mersin’e şehit ateşi düştü
CHP'den, içinde Özel ve İmamoğlu'nun da olduğu iktidar için parti programı videosu: "Ülkeyi yeniden ayağa kaldıracağız"
Belediye başkanından nikahta duaya izin vermeyen memur hakkında açıklama
Karadeniz Sahil Yolu alarm veriyor! Çatlak tehlikesi!