İktidar, 2024’ü emekli yılı ilan etti ancak milyonlarca emekli de açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi. İktidarın Türkiye’deki emeklilerin durumunu görmekten ne kadar uzak olduğunun yeni bir örneği daha yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından açılan internet sitesinde ayda 12.500 liraya geçinmesi beklenen emeklilere ’Günde 3 öğün beslenin’, ‘3 porsiyonun 2’sinde et ve süt ürünü olsun’ önerileri sunuluyor. Konuyu değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “İnsanlarla dalga geçiyorlar. Emeklilerle alay ediyorlar” dedi.
‘METİDASYON YAPIN’
SGK’nın bu ay devreye aldığı ‘emekliler.gov.tr’ sitesindeki ‘Emeklilik akademisi’ bölümündeki videoda, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İmatullah Akyar, emekliler için sağlıklı yaşam önerileri sıralıyor. Mutfak masraflarına yetişemediği için pazarda çürük sebzemeyve aramak zorunda kalan, ekonomik krizin yükü altında ezilen emeklilere, stresle başa çıkmak için de meditasyon ve yoga yapmaları tavsiye ediliyor. Ayrıca emeklilere yeni hobiler edinmeleri, müzik aleti çalmaları da öneriliyor. Videoda, eti de bayramdan bayrama gören Türkiye’deki emekliler için ‘yeterli ve dengeli beslenmenin’ sağlığın temeli olduğu belirtiliyor. SÖZCÜ’ye değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “İnsanlarla dalga geçiyorlar. Emeklilerle alay ediyorlar. Yerel seçimde emeklilerin sandıkta attığı sillenin etkisiyle kendilerine geleceklerine, kendilerinden geçtiler. Yapma kardeşim, kim sizden internet sitesi istedi? Yönettiğiniz ülke bu haldeyken, bu maskaralığı kim yapıysa hemen işine son verilmeli” dedi.
3 ÖĞÜN DENGELİ BESLENİN
“Protein, kalsiyum, fosfor ve B Vitamininden zengin süt ve süt ürünleri ile protein, demir, çinko, fosfor, magnezyum, et, yumurta, kuru baklagil grubu besinlerden iki porsiyon günlük olarak tüketilmeli.”

STRES İÇİN YOGA YAPIN
“Sağlığımızı korumak için stresi yönetin. Yoga, meditasyon, derin nefes alma gibi teknikleri deneyebilirsiniz. Yeni hobiler edinmek, kitap okumak gibi rahatlama aktiviteleri de stresi azaltmaya yardımcı olur.”

“Vitaminler, posa, magnezyum ve demir zengini sebze meyvelerden en az 5 porsiyon, temel enerji kaynağı olan tahıl ve tahıl ürünlerinde de günlük 4 ila 6 porsiyon tüketilmelidir. Yaşamın ana öğesi olan su, temiz kaynaklardan elde edilip günde en az 2.5 litre tüketilmeli.”
Sözcü
Isias Otel davası başladı: Kuzey Kıbrıslı aileler “kasten taksir” yerine “olası kast” nedeniyle yargılanmayı istiyor.24 izlenme
AKP iktidarında böyle şahlandık!42 izlenme
Mersin'de halay çekip terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atanlar kıskıvrak yakalandı52 izlenme
Yer: Ankara, Bahane: Gezi, Harcama: 34 milyon!71 izlenme
Menzil'deki miras kavgasında kan döküldü! İstanbul'da silahlı saldırıda biri ağır dört yaralı11 izlenme
Veri kopyalama tartışmalarının odağındaki isim görevden alındı106 izlenme
Ayşe Tokyaz'ın katili Cemil Koç, tüm delillere rağmen 2 yıl boyunca serbest dolaşmış19 izlenme
Aziz İhsan Aktaş konuştu, röportajı Zarrab’ı hatırlattı! Nuray Başaran : "Önümüzdeki günlerde bu cevap hakkını kullandığı röportajın tamamını yayınlayacağız"51 izlenme
Putin şartını açıkladı: "Gıda krizi çözülebilir, ancak..."
Bülent Arınç'tan Hamas'a tepki: "Senin ne gücün var? Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz"
AKP'nin ekonomiyi getirdiği durumu böyle özetledi: "Annem et istiyor alamıyorum, gizlice ağlıyorum"
Çetelerin vatandaşlık pazarı: Arap zenginlere 30 bin dolara vatandaşlık, 3 bin dolara oturma izni!