YARDIM ÇAYSİMİDE YETMİYOR
2022 yılı Haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılan Türkiye Aile Desteği Programı’nda ilk olarak 2.5 milyon haneye yardım edildi. Bu sayı 2024’ün Aralık ayı itibarıyla 4.9 milyon hane oldu. Hanedeki kişi başına düşen ortalama aylık gelire göre; 8501.250 TL arasında yardım yapılıyor. 2024 yılında yardıma muhtaç bir haneye aylık 2 bin 280 TL yardımda bulunuldu. Kişi başına 19 TL yardım yapıldı. 2025 yılında ise yoksul aileye 2 bin 494 TL yardım yapılacak. Kişi başına günlük 20.7 TL ödenecek. Bu parayla 1 çay 1 simit bile alınamıyor.
1 Temmuz 2021’de kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek imza ile çıkıldı. Kadına yönelik şiddet ve cinayetler arttı, 2021’den bu yana katledilen kadın sayısı 1.187 oldu. 7.6 milyon kadın şiddete karşı KADES uygulamasını indirdi. 20042023 arasında bin kişilik nüfus başına düşen evlenme sayısı yüzde 37 azaldı. Boşanmalar ise yüzde 49 arttı. 2004’te 615 bin 557 çift evlenirken 2023’te bu sayı 565 bin 435’e geriledi. 91 bin 22 olan boşanma sayısı da 171 bin 881’e yükseldi. Doğurganlık 2.10’un altına indi. Ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocuk sayısı bu yılın eylül ayında 169 bin 118 oldu.
Emekli Yılı’nın sonlarına gelinirken, bu sene emeklilere yaşatılanlara tepkiler sürüyor. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, ‘’Cumhurbaşkanı 2024’ün emekli yılı olacağını söyledi ama 2024 emekliyi bitirme yılı oldu. Emekli kirasını bile ödeyemez hale geldi, bırakın geçinmeyi, nefes bile alamaz durumda. İstanbul’da ortalama kira 24 bin 989 lira, Ankara’da 21 bin 247 lira ve İzmir’de 23 bin 728 TL. Emekli 12 bin 500 lira maaşla ne yapsın? İktidar halkın sırtına yük bindirmeye devam ediyor. Halk yoksullukla boğuşurken, sarayında lüks içinde yaşayan iktidar hesabı sandıkta verecek” dedi.
İktidarın 2025 yılını Aile Yılı ilan edeceğini, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ağzından kaçırdı. Erbaş, “Cumhurbaşkanlığında aile ile ilgili yeni birim kuruyor. 2025 Aile Yılı ilan edilecek” diyerek Erdoğan’ın sürprizini de bozdu.
Sözcü
Memleket Partisi’nden 5 ilçe başkanı istifa etti! "Kılıçdaroğlu’na destek vereceğiz"32 izlenme
Yabancı bankalar kaçacak iddiası!171 izlenme
TRT atamalarına 'Osman Öcalan' tepkisi!42 izlenme
Ekonomik krizin en açık göstergesi: Muhtarlıklara icra tebligatı yağıyor28 izlenme
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kuryeyi öldürdüğü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı30 izlenme
CHP'ye geçince daha ilk gün Atakum Belediyesi'ne gelen icranın nedeni hamam sevdası!417 izlenme
İhale '5.2 milyon Euro fazlasına' el değiştirdi, AKP’lilerden bile tepki geldi!29 izlenme
Sokağa çıkma yasağına uymayan çifte polisler para cezası uyguladı83 izlenme
Mehmet Akif Ersoy'dan çakarlı araçla polis kontrolü
Erdoğan’ın sözleri sonrasında Almanya’ya Türk doktor akını: ‘Giderlerse gitsinler’ hatırası
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 6.782'ye, vaka sayısı 283.270'e yükseldi!
Milyonluk vurgun! Ne firma ortada var ne de mezarlık