Kamuoyunda emlak vergisi tartışması devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fahiş emlak vergilerine ilişkin yeni düzenlemenin kısa zamanda TBMM’ye geleceğini açıklamasının ardından, gözler iktidara çevrildi. 20262029 döneminde geçerli olacak yeni birim değerler, özellikle büyükşehirlerde ve turizm bölgelerinde 1015 kat artış içeriyor.
AKP’li kaynaklardan edinilen bilgiye göre, kira yükselişinin enflasyonu tetikleyebileceği gerekçesiyle emlak vergisinde formül arayışları devam ediyor. Kaynaklar, “Makul ve dengeli yapan belediyeler de var. Abartılı yapan belediyeler de var. Bunları törpülemek lazım” ifadelerini kullandı. Hem fahiş artışını sınırlayacak hem de belediyelerin vergi gelirlerini çok da kesintiye uğratmayacak bir formül üzerine çalışılıyor.
LÜKSTE VERGİ KRİZİ
Emlak vergisini belediyeler toplasa da rayiç bedelleri belirleyen Takdir Komisyonu oluyor. Bu komisyonda belediye temsilcilerinin dışında, vergi dairesi ve tapu idaresinden görevliler de yer alıyor.
Öte yandan, değerli konut vergisinin arttırılmasına ilişkin herhangi bir düzenleme planı bulunmadığı kaydedildi. 2021’den beri değeri 15 milyon 709 bin TL’nin üzerinde olan konutlardan toplanan değerli konut vergisinin dört yıllık performansına bakıldığında ise bütçe hedefini hiç tutturamadığı ortaya çıktı. Ocakekim 2025 döneminde 146.6 milyon TL tahakkuk ettirilen değerli konut vergisinin 107.6 milyon TL’si tahsil edilebildi. Böylece tahsil edilebilen oran yüzde 73.4’te kaldı.
NEFES
FT: Joe Biden’ın gelmesi, Erdoğan ve Selman’ın kaybetmesi anlamına geliyor62 izlenme
AP Türkiye Raportörü Sánchez Amor, İmamoğlu için Silivri'de: "Aynı gün 3 ayrı davada savunma yapılması, bağımsız bir yargı sisteminde mümkün değildir!"17 izlenme
Bakanlık tek tek paylaştı! İşte sosyal konut projesinde doğru olduğu bilinen 10 yanlış40 izlenme
UNESCO Dünya Mirası listesindeki Kızılırmak Deltasında çıkan yangında kundaklama şüphesi!81 izlenme
Büyükelçi krizi uluslararası basında: Batı ile Türkiye arasındaki en büyük çatlak64 izlenme
En öndeki koyunu takip ederek uçurumdan atlayan 130 koyun öldü42 izlenme
Ekonomi tepe taklak! Bütün sistem çöktü, faizler fırladı, dolar rekor kırdı!212 izlenme
Köylüler Müslüme’nin dedesini anlattı115 izlenme
Merve Nur’un katili konuştu: "İstemeden oldu"
Bakan Fatih Dönmez test sonucu pozitif çıkan personel sayısını açıkladı!
Yenidoğan Çetesi hakkında istenen cezalar belli oldu: Savcıyı makamında tehdit etmişlerdi!
AKP'li trol bile dalga geçti! Kürşad Zorlu'ya 'köpek' göndermesi