İzmit Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kuruçeşme Polis Merkezi, kirası yüksek olduğu için yeni bir yer bulunana kadar kapatıldı.
İzmit Kuruçeşme bölgesinde yaklaşık 45 bin kişinin yaşadığı 7 mahalleye hizmet veren Kuruçeşme Polis Merkezi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 3 yıllık kira talebinin çok yüksek olması sebebiyle taşınıyor.
İzmit Belediyesi'ne ait binanın zemin katı, karakol olarak kullanılması amacıyla 20 sene önce emniyet müdürlüğüne tahsis edildi. Söz konusu bina 3 yıl önce de belediyenin borçlarına karşılık SGK'ya devredildi.
Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından SGK aylık 5 bin lira kira bedeli belirleyerek devir tarihi 2015'ten itibaren 3 yıllık toplu kira bedeli olarak 180 bin lira talep etti.
Kira bedelini yüksek bulan Emniyet Genel Müdürlüğü ise geçmişe dönük 3 yıllık kira bedelinin ödenmesinin ardından karakolun bölge içerisinde başka bir yere taşınmasını uygun gördü.
Şu an polis merkezi olarak kullanılan bina boşaltılırken, polis merkezinin yürüttüğü işlemler, karakol için yeni bir yer bulunana kadar en yakın karakol Sümer Polis Merkezi tarafından yürütülecek.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/genel/emniyetkirayiodeyemedikarakolkapatildih113239.html
Hasada iki hafta kala ithal buğday ihalesi! 'Bu benim çiftçim umurumda değil demek'62 izlenme
Son anketler: “Asıl siyasi mucize İstanbul’da yaşanıyor”36 izlenme
Bir kez daha Cumhuriyet'i hedef aldı! Erdoğan: Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor464 izlenme
Yozgat'ta, yasayı beklemeden 20 köpeği iğneyle öldürdüler44 izlenme
Trump yine konuştu yine tehdit savurdu: "Savaşta büyük dalga henüz gelmedi"22 izlenme
MHP'ye Sinan Ateş krizinden kötü haber: Mesajlar ortaya çıktı114 izlenme
Sokak röportajlarıyla bilinen Arif Kocabıyık tutuklandı28 izlenme
Ece Gürel hakkında yeni iddia: Ormanda yürüyüş yapan sürpriz tanık149 izlenme