Brüksel'de Türk gazetecilere bilgi veren bir AB yetkilisi, Türkiye ile AB arasında ilk dilim 3 milyar euroluk Suriyeli yardımı müzakereleri yapılırken, AB'nin paranın arttırılması için bir kısmının “garanti” gibi gösterilip, Avrupa Yatırım Bankası ya da Dünya Bankası gibi uluslararası mali kuruluşlardan düşük faizli kredi alınmasını önerdiğini anlattı.
O dönemde AKP hükümetinin bu öneriye hiç sıcak bakmadığını, paranın doğrudan Suriyelilere yardım için kullanılmasını tercih ettiğini söylediğini de aktaran AB yetkilisi, AKP hükümetinin ikinci 3 Milyar euroluk kredi için görüşmeler sürerken aynı teklifi gündeme getirmesini “Türkiye'deki ekonomik krize” bağladı.
Brüksel'de dün yapılan, AB'nin vereceği ikinci 3 milyar euro Suriyeli yardımının nasıl harcanacağına ilişkin görüşmelerde, Türk tarafı “blending” olarak adlandırılan, paranın bir kısmını garanti yapıp, bununla kredi alma fikrini masaya taşımıştı.
AB'nin bu fikre en başından beri sıcak yaklaştığını kaydeden AB yetkilisi, Türkiye'nin ikinci 3 milyar euroluk diliminin bir kısmını garanti gösterip, faizsiz ya da düşük faizli kredi arayışına girmesine AB'nin “destek vereceğini” de ifade etti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/turkiye2yiloncereddettigioneriyibukezkendisiistedi2770621/?fbclid=IwAR01ixx2HWht4i2hGm5Z68ZqSmreEPoLOKSjaBzwCQ0SqCWZu7EeVz_BeQ
MAK Araştırma Danışmanlık Değerlendirme Şirketi'nden çarpıcı araştırma! 81 ilde yapılan seçim anketinden bakın ne sonuç çıktı!164 izlenme
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kazandı, İstanbul Valiliği kaybetti! "Cemevleri kamusal hizmet veriyor"25 izlenme
Çobanlık yaparken Robert Lisesi'ni kazandı, sırada Tilburg Üniversitesi var!65 izlenme
PKK ile bahar havası erken bitti! Soğuk rüzgarlar esiyor8 izlenme
Bülent Arınç'tan AKP'ye dikkat çeken 'Sedat Peker' göndermesi!57 izlenme
Yıllarca AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir vatandaş daha 'Yeter Artık TAMAM' demiş !3428 izlenme
Bu nasıl sığınmacı? Tüfekli, roketatarlı Afgan İstanbul sahilinde!71 izlenme
Onur Şener’in katil zanlıları suçu birbirine attı!47 izlenme
Özgür Özel'in çağrısı karşılık buldu: "Pijamamı çıkardım geldim"
Sakarya'da 'Sarıbıyık Hanedanlığı'
Çerçioğlu'nun konseri yine boş kaldı! Çalışanlara katılmak zorunlu diye mesaj atıldı
"Diri diri insan yakmak caizdir" diyen IŞİD'li Hanzala hakkında önce tahliye sonra tutuklama