Tüketici fiyat endeksi 2020 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,33, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,75 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,47 artış gerçekleşti.
Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla, yüzde 6,74 ile haberleşme, yüzde 6,91 ile giyim ve ayakkabı ve yüzde 7,55 ile eğitim oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 25,17 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 15,09 ile sağlık ve yüzde 14,95 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı Eylül ayında azalış gösteren diğer ana grup ise yüzde 0,03 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı Eylül ayında artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla, yüzde 3,02 ile ev eşyası, yüzde 1,84 ile ulaştırma ve yüzde 0,93 ile konut oldu.
Eylül ayında fiyatı en çok artan ilk 5 ürün şu şekilde:
| ÜRÜN | ARTIŞ ORANI (%) |
| Patlıcan | 18.65 |
| Sivri biber | 16.83 |
| Muz | 13.73 |
| Dolmalık biber | 13.44 |
| Kuru soğan | 9.76 |
Eylül 2020’de, endekste kapsanan 418 maddeden, 62 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 42 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 314 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.
Eylül ayında fiyatı en çok düşen ilk 5 ürün şu şekilde:
| ÜRÜN | DÜŞÜŞ ORANI (%) |
| Limon | 22.07 |
| Yurt içi turlar | 19.13 |
| Elma | 13.48 |
| Erik | 7.13 |
| Şehirler arası otobüs ücreti | 6.31 |
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’de 2020 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,35, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,75, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,57 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 10,81 artış gerçekleşti.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/sondakikaenflasyonrakamlariaciklandi266067158/
Uçaklara akaryakıt sağlayan firmanın ortakları ortaya çıktı! Aralarında Demirören de var!75 izlenme
İBB WiFi için merakla beklenen BTK kararı açıklandı!70 izlenme
Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki kara delik32 izlenme
Gazze'de bir gazeteci ne yapar. “Bazen kamera arkasında durup ağlıyorum”25 izlenme
Erdoğan'dan Özgür Özel'e 250 bin TL'lik tazminat davası56 izlenme
Yapay zekayla “daha güvenli” beyin ameliyatı iki yıl içinde mümkün olabilir30 izlenme
Bu nasıl bir kafa yapısıdır anlamak mümün değil !723 izlenme
İşte 3 komutanın TSK'dan ihracının gerekçesi!23 izlenme
Afganlar güle oynaya Türkiye’ye geliyorlar! Bu rahatlıkları nereden geliyor? Geçiş garantisi mi verildi?
'Harbiye'dekilerin cemaat kavgası'nda yeni gelişme: Atatürkçü teğmenlerin avukatlarından açıklama
Sokak röportajındaki kadın isyan etti: "Türkiye 20 senedir geriye gitti, yobazlaştı. Açlıktan insanların nefesi kokuyor. Emekli olduğum zaman bir ev hayali kurardım. Hayal bile kuramıyor insanlar"
Finansal bilgi paylaşımında gurbetçiler cezalarla karşı karşıya!