Merter ailesine ait olan ve Özyazıcı İnşaat tarafından yapımı üstlenen projede ilk önce 428 adet villa planlanmıştı. Ancak İstanbul Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge komisyonunu blok yoğunluğunun azaltılmasına yönelik kararı üzerine bu projeden vazgeçildi.
Yerine 153 blokta 657 konut yapılması kararlaştırıldı.
Projede inşaat blok adedi azaldı ama inşaat yoğunluğu azalmadı. 357 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin tanıtım dosyasını inceleyen İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, geçtiğimiz temmuz ayının sonunda Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun gerekli olmadığına karar verdi.

1 milyon 800 bin metrekarelik orman alanının eski hali
‘ÇED gerekli değildir’ belgesi verilen proje için arazide gerçekleştirilen ağaç kıyımı da uydudan net bir şekilde görülüyor.

Projenin yükseleceği orman alanı şimdi böyle görünüyor
1 milyon 804 bin metrekarelik arazide Tarım ve Orman Bakanlığı 108 bin metrekarelik alanda yapılaşma izni verirken yapılar 68 bin metrekarelik taban alanını kapsayacak. 39 bin 761 metrekare ise peyzaj alanı olarak kullanılacak. Projenin maliyetinin ise 667 milyon lira olması bekleniyor.
Hafriyatına Ağustos 2021 de başlanılan projenin Mart 2023’te bitirilmesi ve Aralık 2024’te iskana açılması planlanıyor.
Bodrum katlar dahil “en çok 3 kat” ile yapı yüksekliği sınırlandırılan projede, 6 + 1 büyüklüğünde villalar ve 3+1, 4+1 ve 4+2 tipinde 6 daireden oluşan apartmanlar yer alacak.

Beykoz’daki ormanlık alana müdahale edilmeden önce böyle görünüyordu.
Projenin yapılaşmanın öngörüldüğü sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı içerisinde 14 bin 916 adet ağaç tespit edildi.
Firma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunduğu tanıtım dosyasında proje sahasında taşınabilecek durumda olan yaş ve durum oranına göre sağlıklı ağaçların, uygun bir alana, ağaçlara zarar vermeden transfer edeceğini taahhüt etti. Ancak ne kadar ağacın taşınacağının ne kadarının kesileceğinin bilgisi dosyada yer almadı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/beykozdaozelormana657konut6671265/
Mehmet Şimşek harikalar diyarında! "Yaygın kanaatin aksine, vergi yükümüz uluslararası kıyaslamalara oranla yüksek değil"32 izlenme
Rojin'in babası adalet istedi: "Çektiğim videoları izliyorum, fotoğraflara bakıyorum, gece gündüz aklımdan çıkmıyor, ağlıyorum. İçim yanıyor. Rojin için adalet istiyorum"38 izlenme
Fuat Oktay'ın 'siz kimsiniz, havalimanı yapacaksınız' sözlerinin ardından gerçek ortaya çıktı!57 izlenme
Şile Belediyesi'ne operasyon23 izlenme
Konya'da doktorun 'teşhircilikle' suçlayıp muayene etmediği genç kız kıyafetini paylaştı47 izlenme
Doları satırla kıyma yapıp ABD'yi protesto ettiğini zanneden kafa !707 izlenme
Gezi 3 Yaşında ! 31 Mayıs'ta Taksim'deyiz !498 izlenme
Uyuşturucu sonuçlarının değiştirilmesi operasyonunda 19 şüpheli tutuklandı25 izlenme
Göçmenler akın akın geliyor!
AKP büyük bir hızla seçmen kaybediyor! Vatandaş isyan etti 'Ak Parti benim için bitmiştir, bundan sonra desteklemem!'
AKP zihniyetinin 'Tecavüzün cezası ne olmalıdır ?' sorusuna verdiği cevaplar !
Özgür Özel İstanbulluları Saraçhane'ye çağırdı