İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi tarafından “Enkaz Dinleme Uygulaması” adıyla çıkan uygulaması geliştirildi. Ücretsiz olarak sunulan uygulama sayesinde internet bağlantısı olmadan enkaz altında kalan insanlar tespit edilebiliyor. Uygulama yapılan frekans ayarı sayesinde insan sesi diğer dış seslerden ayırt edilebiliyor.
Bu sayede arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları daha kolay tespit edilebilir. Ayrıca uygulamada dinlediğiniz sesler cihazınıza kayıt oluyor. Yani emin olabilmek için tekrar dinleyebiliyorsunuz.

ENKAZ DİNLEME UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?
Uygulamayı kullanmak için ilk önce https://web.itu.edu.tr/sariero/dinleme.html sitesine girmeniz gerekiyor. Daha sonra bu siteden alt ve üst frekans ses aralığını ayarlamanız lazım. Uygulamaya girdiğinizdeki başlangıç ayarları ideal bir düzeydedir. Ancak yine de frekans ayarını isterseniz değiştirebilirsiniz.
Kazanç ayarı ise sesi yükseltmenize olanak sağlamaktadır. İnternet tarayıcısı üzerinden girdiğiniz uygulama şimdilik iOS cihazlarda çalışmamaktadır.
Yeniçağ
Saadet Partisi'nden AKP'ye sert sözler: "Siz bu bütçeyle..."42 izlenme
İngiltere’de çok satanları altüst eden Türk romanı15 izlenme
Narin'in amcası Salim Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! İşte yöneltilen sorular304 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Sayın Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş77 izlenme
Ankara’nın 11 ilçesinde oylar yeniden sayılacak91 izlenme
CHP duyurdu: "Yok öyle yağma, üzerine gideceğiz"10 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın tehdidine yanıt: Şimdi yapsana, elinizi tutan mı var?270 izlenme
Tarım Bakanlığı’ndan kırmızı et zammı açıklaması: "Zam kırmızı et piyasasını etkilemez"57 izlenme
TBMM, oğlu koronavirüs testi satan AKP'li vekili yalanladı!
Dar gelirli ve emekli artık gıdaya da ilaca da ulaşamıyor
Rize'de bir sokak röportajında Erdoğan'ı 'Saçmaladığını düşünüyorum' diyerek eleştiren ve Sedat Peker'e selam gönderen vatandaş gözaltına alındı!
Ali Tatar'ı bugün bir kez daha öldürdüler!