İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda belediye başkanı ile muhalif isimlerin tutuklandığı operasyonlar, AKP ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erimeye başlayan oy oranını hızlandırmıştı.
Operasyonların ardından dikkat çeken bir anket sonucu daha açıklandı. ORC Araştırma tarafından 27 Mayıs 31 Haziran 2025 tarihleri arasında, 3 bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ankette, vatandaşlara "en beğendikleri siyasi parti genel başkanları" soruldu.

Ankete katılan vatandaşların tercihleri, 23 yıl sonra bir ilki ortaya çıkardı.
Anket sonuçlarına göre, 19 Mart'tan bu yana çıkışları ve operasyonlara karşı tavrı, geri adım atmayan kararlı duruşuyla özellikle muhalif seçmenin desteğini kazanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yüzde 47.1 oy alarak zirveye oturdu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yıllar sonra lideriliği kaybederek, yüzde 44.2 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı.
Ankette, Özgür Özel'in bu başarısına ilişkin yapılan değerlendirmede, mücadeleci ve kararlı tavrıyla özellikle Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğu üzerinden oluşan mağduriyet algısıyla muhalif seçmende güçlü bir karşılık bulduğuna dikkat çekildi.

Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tutuklu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın arasındaki küçük fark oldu.
Devlet Bahçeli yüzde 22.7, Ümit Özdağ ise yüzde 19.4 oranında beğeni aldı.
Vatandaşların en çok beğendiği siyasi liderler sıralamasının devamı ise şöyle şekillendi:
Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanı: Yüzde 13,5
Tuncer Bakırhan DEM Parti Eş Genel Başkanı: Yüzde 12,9
Teoman Mutlu Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı: Yüzde 12,2
Mustafa Destici BBP Genel Başkanı: Yüzde 12,0
Yavuz Ağıralioğlu Bağımsız: Yüzde 11,7
Ali Babacan DEVA Partisi Genel Başkanı: Yüzde 10,9

TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamlarını ekonomistler 3 gün önceden açıkladı49 izlenme
Abide değil Ölüm Kavşağı51 izlenme
“Beyaz Sakallarıma Hürmet Edin” diyerek Çiftlik Bank’a yatırımcı çeken Mehmet Çevik, özür diledi!328 izlenme
Yarın idam edilmesi planlanan 26 yaşındaki İrfan dünyanın gündeminde20 izlenme
Bilim Kurulu üyesi tek tek anlattı: İşte normalleşmeye yakın iller…116 izlenme
Telekom’u zarara sokanlar nerede?132 izlenme
Emrah hapis yatıyor, Emrullah yükseliyor17 izlenme
Yılın ilk iki gününde tam 86 otel satışa çıkartıldı!99 izlenme
Esenyurt kayyumunun ihalesine AKP'li şirket bile itiraz etti! 9 milyon TL'lik 'kamu zararı' iddiası!
Süleyman soylu ile Barış Atay fena atıştı! "Arabayı öğrenene kadar, odana girip fotoğraf çektirenleri öğrenseydin"
Hilafet bayrağı kavgasında yeni gelişme: Tokat atan kişi serbest bırakıldı!
Bu nasıl vicdan! Depremzedenin sıfır fiyatına aldığı protez ikinci el çıktı