Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs seçimini kazanmasının ardından bilboarddaki fotoğrafına Hitler bıyığı çizdiği için tutuklanan 16 yaşındaki liseli gencin bugün tahliye edildiği öğrenildi.
Halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, M. K. için bugün tahliye kararı verildi. Liseli çocuk bir ay kadar sonra ailesine kavuştu.
Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız baba Caner K. ise bu aşamada herhangi bir açıklamalarının olmayacağı yanıtı verdi.
Seçim döneminde Mersin'de Erdoğan'ın sokaklara asılan afişindeki fotoğrafına bıyık çizildiği ve küfürlü ifadelerin yazıldığını belirleyen polis, çalışma başlatmıştı.
Çevredeki kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, kimliğini tespit ettikleri 16 yaşındaki ismi açıklanmayan lise öğrencisini gözaltına alınmıştı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan lise öğrencisi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 'Kamu görevlisine hakaret' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından çocuğun tutuklanmasına karar verilmişti.
Gerçek Gündem
Dövize kaçışa faiz de çare olmadı45 izlenme
İflasa sürüklenen bar sahipleri isyan etti: “Devlet dalga geçer gibi bir yandan işe devam kredisi verip bir yandan iş yerimizi kapatıyor!”78 izlenme
AKP'li belediye TÜGVA’ya verdi, CHP’li başkan geri aldı!233 izlenme
Müzisyenler Taksim’deki terör saldırısından önlerinden geçen çöp kamyonu sayesinde kurtulmuş!86 izlenme
Tarafsızlığı tartışılan TRT cebimizden 8 milyar aldı!56 izlenme
AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram fon krizine isyan etti: "Bir sürü insanın, engelli kardeşlerimizin hakkını elinden aldık. Fatma Betül yesin diye mi?"17 izlenme
Ergenekon kumpasındaki mahkeme başkanı tahliye edildi37 izlenme
Şeriatçı Fatih Tezcan kudurdu: Cumhuriyete, Mustafa Kemal'e ve şehitlere hakaret!552 izlenme