Sonar Araştırma şirketi, 2 bin 106 kişiyle telefon üzerinden yaptığı anketin sonuçlarını üyeleriyle paylaştı.
Ankette katılımcılara, "Son zamanlardaki bazı CHP'li belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmaları veya tutuklanmaları sürecinde hükümetin yaklaşımlarını doğru buluyor musunuz?" ve "İktidar ve muhalefete ait belediyelere yapılan denetimler ve açılan soruşturmalar sizce eşit ve adaletli bir şekilde yürütülüyor mu?" soruları yöneltildi.
Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 57,1'i CHP'li belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmaları veya tutuklanmaları sürecinde iktidarın yaklaşımını "yanlış buluyorum" yanıtını verdi. Katılımcıların sadece yüzde 27,5'i iktidarın bu konudaki yaklaşımını doğru bulduğunu belirtti.

İktidar ve muhalefete ait belediyelere yönelik soruşturmaların eşit ve adil bir şekilde yürütülüp yürütülmediği sorusuna ise katılımcıların yüzde 63,2'si, "denetimler ve soruşturmalar taraflı bir şekilde yürütülüyor" cevabını verdi.

Ankette ayrıca ankete katılanların parti tercihlerine göre verdikleri cevapların oranları da yer aldı. Soruşturmaların adaletli bir şekilde yürütülüp yürütülmediği sorusuna "Hayır yürütülmüyor" yanıtı veren CHP'lilerin oranı yüzde 88,7 iken, AKP'lilerin oranı yüzde 35,3 olarak hesaplandı. AKP seçmeninin yüzde 15,3'ü ise bu konuda kararsız olarak yer aldı.

DEM Partililerin yüzde 86,4'ü iktidar ve muhalefet belediyelerine karşı yürütülen soruşturmaların eşit ve adil olmadığı görüşünde iken MHP'li seçmende bu oranın yüzde 44,8 olduğu görüldü. MHP'li seçmenin yüzde 13,4'ü kararsız kaldı.

İmamoğlu'nun lisans diploması silindi ama yüksek lisans diploması kaldı24 izlenme
Cem Küçük'ten iktidarı kızdıracak açıklama! "FETÖ ile ilgili belgeler arasında Kavala'nın adı yok"46 izlenme
İnsanlık bu cümlenin altında kaldı: "Bana yiyecek ver, tokam senin olsun"42 izlenme
Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası’nın neden yıkılmadığı açıklandı46 izlenme
Enkaz altındaki kızının elini bırakmayan baba Mesut Hançer'in acısı dinmiyor: "Ateşimiz hiç sönmedi. İkinci adresimiz mezarlık oldu"41 izlenme
AKP'li Kağıthane Belediyesi'nin milyonluk ihalesi AKP'li vekilin damadına gitti39 izlenme
Bankaların dolarda alış satış farkı 1 lirayı aştı55 izlenme
CHP'li vekil Mahmut Tanal, yandaş A Haber’in manipülasyonunu canlı yayında deşifre etti !2168 izlenme
Ünlü ekonomist Çapa: Faizlerin yükselmesinin tek nedeni Erdoğan'dır
Tarım enflasyonunda yeni rekor!
AKP’li Başkan TÜGVA için “Bir yer alırlarsa iki yer vermeyen namerttir” demişti, Sayıştay'dan kötü haber geldi!
AK Parti yetkilileri son ankette oy oranını görünce kolları sıvadı! Ocakta büyük hamle var