Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın tüm davalarında yıllardır avukatlığını üstlenen Mustafa Doğan İnal’ın, bu görevinden ayrıldığı ve müvekkilavukat ilişkisinin bittiği öğrenildi. İddialara göre vekaletin sona erdirilmesini Erdoğan ailesi kararlaştırdı.
ANTEP’TE KONVOYA BASKIN
Avukat Ahmet Özel ve Avukat Mustafa Doğan İnal’ın birlikte görev yaptığı hukuk bürosu, uzun süredir Erdoğan ailesinin avukatlığını üstlenmişti. Bu büronun yargı çevrelerinde çok etkin bir konumu bulunuyor. Avukat Ahmet Özel’in son dönemde yurt dışında bir ev aldığı ve günlerinin bir bölümünü burada geçirdiği öğrenildi. İnal ile Erdoğan ailesi de hukuki ilişkisini bittirdiği belirtildi.
Avukat Mustafa Doğan İnal’ın adı, 2022 yılında bir organize suç örgütü lideri ve adamlarının Gaziantep’teki resmi araç konvoyunun önünü kesip, baskın yapmasıyla gündeme gelmişti.
ALACAKVERECEK
İddiaya göre, taziye ziyaretine giden ve içinde Avukat İnal’ın da bulunduğu konvoya alacakverecek meselesi nedeniyle baskın düzenlendi. Konu daha sonra yargıya intikal etti. İfadelerde birçok önemli kişinin adı geçti. Ancak bu isimlerin büyük bölümü hakkında işlem yapılmadı. Vekalet ilişkisinin sona erdirilmesinde bu olayın ve iddiaların etkili olduğu öne sürüldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal, müvekkillerinin önemi nedeniyle basına çok sık konu oldu. İnal’ın özellikle, kendisiyle ilgili haberler konusunda açtığı davalar dikkat çekti.
Örneğin İnal, BirGün Gazetesi’nde yayınlanan bir haber için hem yazan gazeteci İsmail Arı’ya hem de gazeteye ağır tazminat davaları açtı. İnal’ın adı aynı zamanda FETÖ borsası iddialarıyla da gündeme geldi. Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan “Cendere” kitabında İnal’ın TEFAL’in kurtarılması aşamasında aracı olduğu geçiyordu.
TİP Milletvekili Ahmet Şık, İnal ile iki yargı mensubu arasında davayı yönlendirme iddiasının olduğu ses kaydını yayımlamıştı. İnal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 15 milyon liralık avukatlık ücreti aldığı iddiasıyla da gündeme gelmişti.
Sözcü
Özel'den Erdoğan iddiası: "300 uçak siparişinin sözünü verdi"13 izlenme
İstanbul Esenyurt’ta bir mağazanın indirimdeki ürünlerini almak isteyen kadınlar arasında saç saça baş başa kavga çıktı30 izlenme
Eskişehir'de, üniversite öğrencilerinin 19 Mayıs kutlamasına soruşturma açıldı !187 izlenme
RTÜK'ün Erdoğan'ın 'sürtük' ifadesine neden işlem yapmadığı ortaya çıktı41 izlenme
İlahiyat mezunu vatandaşın isyanı '70 yıldır dinciler bu ülkeyi yönetiyor, işte ülkenin hali! İlahiyat mezunuyum bundan sonra oyumu TKP’ye vereceğim!'75 izlenme
Bebekleri para için öldürüyorlardı: Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı'nın el konulan mal varlığı ortaya çıktı42 izlenme
'Gerizekâlıya anlatır gibi' diyen Bakan Tekin, iktidara yakın isimlere ihale dağıtıyor9 izlenme
AKP’li vekil İbrahim Aydemir intiharlara 'propaganda' dedi!3465 izlenme